Új innovációs központot nyit a Kerry Barcelonában

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 31. 09:23

A Kerry Group Barcelonában nyitott új dél-európai innovációs központot a Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban és Franciaországban indított expanziós stratégiája részeként.

Az új innovációs központtal a vállalatnak lehetősége nyílik megoldásokat fejleszteni különböző élelmiszer- és italkategóriákban akár a kiskereskedelmi gyártás és a food service területén is.

Az új létesítmény a Kerry Group jelenlegi barcelonai irodáját egy új vevő suite-tel és alkalmazási laboratóriumokkal ötvözi.

A központ a Vigóban, Granadában működő technológiai központokkal, valamint a franciaországi Grasse-ban és olaszországi Mozzóban található íz- és alapanyag-központokkal együtt fog működni.

A Kerry 1998-ban nyitotta meg első kereskedelmi irodáját Barcelonában, és az első gyártói beruházása Spanyolországban a Vendin felvásárlása volt 2016-ban.

A vállalat a közelmúltban zárta le a Hasenosa, a Pevesa és a Biosearch Life felvásárlását.

Az új központ beindításával a Kerry elmúlt négy évben az Ibériai-félszigeten eszközölt beruházásainak összege meghaladja a 200 millió eurót.

„A Kerry stratégiai befektetései a régióban tovább hangsúlyozzák, hogy Dél-Európa az élelmiszer-előállításnak és innovációnak mennyire fontos bázisa lett ” – mondta el Juan Soto, a Kerry Group Dél-Európa alelnöke-ügyvezető igazgatója. „Örülünk, hogy az ízek, a növényi alapú élelmiszerek, az élelmiszer-hulladék, valamint az egészség és a biogyógyszerészet területén meglévő tudásunkat és technológiáinkat eljuttathatjuk a régióba.”

ESM

Kapcsolódó cikkeink