Új innovációs központot nyit a Kerry Barcelonában
A Kerry Group Barcelonában nyitott új dél-európai innovációs központot a Spanyolországban, Portugáliában, Olaszországban és Franciaországban indított expanziós stratégiája részeként.
Az új innovációs központtal a vállalatnak lehetősége nyílik megoldásokat fejleszteni különböző élelmiszer- és italkategóriákban akár a kiskereskedelmi gyártás és a food service területén is.
Az új létesítmény a Kerry Group jelenlegi barcelonai irodáját egy új vevő suite-tel és alkalmazási laboratóriumokkal ötvözi.
A központ a Vigóban, Granadában működő technológiai központokkal, valamint a franciaországi Grasse-ban és olaszországi Mozzóban található íz- és alapanyag-központokkal együtt fog működni.
A Kerry 1998-ban nyitotta meg első kereskedelmi irodáját Barcelonában, és az első gyártói beruházása Spanyolországban a Vendin felvásárlása volt 2016-ban.
A vállalat a közelmúltban zárta le a Hasenosa, a Pevesa és a Biosearch Life felvásárlását.
Az új központ beindításával a Kerry elmúlt négy évben az Ibériai-félszigeten eszközölt beruházásainak összege meghaladja a 200 millió eurót.
„A Kerry stratégiai befektetései a régióban tovább hangsúlyozzák, hogy Dél-Európa az élelmiszer-előállításnak és innovációnak mennyire fontos bázisa lett ” – mondta el Juan Soto, a Kerry Group Dél-Európa alelnöke-ügyvezető igazgatója. „Örülünk, hogy az ízek, a növényi alapú élelmiszerek, az élelmiszer-hulladék, valamint az egészség és a biogyógyszerészet területén meglévő tudásunkat és technológiáinkat eljuttathatjuk a régióba.”
Kapcsolódó cikkeink
Zaragozában épül fel a Lidl dél-európai logisztikai központja
A német Lidl az északkelet-spanyolországi Zaragoza városát választotta új délnyugat-európai…
Tovább olvasom >Micéliumból és kenderből készül fenntartható tányér a MOME és a Michelin-csillagos Salt együttműködésében
Fenntartható formában készül tányér micéliumból és kenderből a Moholy-Nagy Művészeti…
Tovább olvasom >Saját márkás innovációs laboratóriumot nyitott a portugál Continente
A portugál Continente saját márkás termékek kutatására és fejlesztésére szolgáló…
Tovább olvasom >További cikkeink
BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >GVH: Indokolt a versenytörvény egyes módosításainak halasztása
A Gazdaság Versenyhivatal (GVH) egyetért a versenytörvény egyes tervezett módosításainak…
Tovább olvasom >Ezekből a RevoCupokból ihatunk idén
Több mint 400 mű érkezett a VÍZió nevű grafikai pályázatra,…
Tovább olvasom >