Új hűtőraktárat épít és létszámot bővít az Aldi

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 09. 24. 11:24

Új, 8800 négyzetméteres hűtőraktárat épít az Aldi Magyarország Biatorbágyon, és ötvennel bővíti majd raktári dolgozóinak létszámát – tájékoztatta a vállalat hétfőn az MTI-t.

A közlemény szerint az Aldi 2008-as magyarországi indulása óta egyetlen logisztikai központból szolgálja ki országos bolthálózatát, amely a vállalat biatorbágyi központja mellett található. Az 53 ezer négyzetméteres, 550 dolgozót foglalkoztató raktárba érkeznek be az áruházlánc valamennyi beszállítójától a termékek, és innen töltik fel az Aldi 140 magyarországi üzletét. A vállalat az utóbbi években folyamatosan növelte hűtött termékeinek számát, így elengedhetetlenné vált a raktár bővítése.
Az új raktár alapkövét hétfőn tették le, az ingatlan a meglévő hűtött raktár bővítése lesz. A beruházást a tervek szerint 2020 első fél évében fejezik be, ezzel megduplázódik az áruházlánc magyarországi hűtőraktár-kapacitása.
A fejlesztés befejeztével a logisztika területén több mint 600 munkavállalónak biztosít munkalehetőséget az Aldi – közölték. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink