Új elnökség az ipartestület élén
A Magyar Cukrász Ipartestület 2023. február 20-án a Hunguest Hotel Bál Resortban tartotta szakmai kiállítással egybekötött tisztújító Közgyűlését.
Az elmúlt négyéves elnökségi ciklusban az ipartestület óriásit fejlődött, a székház átépítése mellett felépült és sikerrel üzemel a cukrász tanműhely, ami hiánypótló szerepet tölt be szakmai továbbképzések és workshopok helyszíneként. Az oktatókabinet olyan felszereltséggel rendelkezik, mely a világ bármely országában megállná a helyét. Számos nemzetközi szaktekintély – közöttük több Relais Desserts-tag – tartott kurzust a tanműhelyben, és mindannyian elismerésüket fejezték ki a kabinet felszereltségével, illetve funkcionalitásával kapcsolatban. – Így foglalta össze a Magyar Cukrász Ipartestület eredményeit a szakmai szervezet elnöksége.
A Közgyűlés szervezeti változtatásokról is döntött, az alapszabály-változtatás elfogadásával az elnökség létszáma a hatékonyabb működés és döntéshozatal érdekében tíz főre csökkent. Egyúttal jelentős fiatalítás is zajlott a leadott szavazatok eredményeként.
A MCI új Elnöksége a következő négy évben:
Szakmai elnök: Erdélyi Balázs – MCI
Társelnök: Selmeczi László – MCI
Elnökségi tagok: Andrész Zoltán, Biatorbágy; Bergmanné Gutman Gabriella, Balatonfüred; Csuta Zsolt, Csákvár; Harrer-Abosi Beatrix, Sopron; Kiss Zoltán, Lajosmizse; Mészáros Gábor, Szombathely; Pataki Ádám, Érd, Pécsváradi Aliz – MCI
Felügyelő Bizottság: Elnök: Nándori László, Bp.; tagok: Kiss Károlyné, Bp.; Pass Szilvia, Székesfehérvár
Továbbra is az ipartestület kiemelt céljai között szerepel az érdekképviseleti tevékenység megerősítése, a hazai kézműves cukrászat népszerűsítése, a cukrász szakma társadalmi megbecsülésének elősegítése és a szakmai továbbképzések, workshopok, rendezvények folyamatos szervezése a minőségi kínálat szélesítése érdekében.//
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
Statisztikák tükrében
Helyzetkép a cukrászdákból – Nehéz szemeszter elé nézhetünk címmel tartott…
Tovább olvasom >Vas vármegyei cukrászdzsembori
Szeptember végén verőfényes napsütés és vendégszerető házigazdák fogadták a háromnapos…
Tovább olvasom >Az év bejglijei
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új Guinness rekord: 112 méteres Dobos-torta készült!
Guiness rekordot döntöttek a Budapesti Gazdasági Szakképzési Centrum Dobos C.…
Tovább olvasom >Az MVI ismét a TOP10 legbefolyásosabb szakmai szervezet között
A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) 2025-ben ismét bekerült a turizmus…
Tovább olvasom >Minden idők legsikeresebb turisztikai éve volt 2024 Romániában
Minden idők legsikeresebb turisztikai éve volt 2024 Romániában – közölte…
Tovább olvasom >