Új elnökség az ipartestület élén
A Magyar Cukrász Ipartestület 2023. február 20-án a Hunguest Hotel Bál Resortban tartotta szakmai kiállítással egybekötött tisztújító Közgyűlését.
Az elmúlt négyéves elnökségi ciklusban az ipartestület óriásit fejlődött, a székház átépítése mellett felépült és sikerrel üzemel a cukrász tanműhely, ami hiánypótló szerepet tölt be szakmai továbbképzések és workshopok helyszíneként. Az oktatókabinet olyan felszereltséggel rendelkezik, mely a világ bármely országában megállná a helyét. Számos nemzetközi szaktekintély – közöttük több Relais Desserts-tag – tartott kurzust a tanműhelyben, és mindannyian elismerésüket fejezték ki a kabinet felszereltségével, illetve funkcionalitásával kapcsolatban. – Így foglalta össze a Magyar Cukrász Ipartestület eredményeit a szakmai szervezet elnöksége.
A Közgyűlés szervezeti változtatásokról is döntött, az alapszabály-változtatás elfogadásával az elnökség létszáma a hatékonyabb működés és döntéshozatal érdekében tíz főre csökkent. Egyúttal jelentős fiatalítás is zajlott a leadott szavazatok eredményeként.
A MCI új Elnöksége a következő négy évben:
Szakmai elnök: Erdélyi Balázs – MCI
Társelnök: Selmeczi László – MCI
Elnökségi tagok: Andrész Zoltán, Biatorbágy; Bergmanné Gutman Gabriella, Balatonfüred; Csuta Zsolt, Csákvár; Harrer-Abosi Beatrix, Sopron; Kiss Zoltán, Lajosmizse; Mészáros Gábor, Szombathely; Pataki Ádám, Érd, Pécsváradi Aliz – MCI
Felügyelő Bizottság: Elnök: Nándori László, Bp.; tagok: Kiss Károlyné, Bp.; Pass Szilvia, Székesfehérvár
Továbbra is az ipartestület kiemelt céljai között szerepel az érdekképviseleti tevékenység megerősítése, a hazai kézműves cukrászat népszerűsítése, a cukrász szakma társadalmi megbecsülésének elősegítése és a szakmai továbbképzések, workshopok, rendezvények folyamatos szervezése a minőségi kínálat szélesítése érdekében.//
A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.
Kapcsolódó cikkeink
A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >A HoReCa-piac kihívásai nem múlnak, csak változnak – Együtt okosodtunk (Business Days 2024 1. rész)
Közel 1100 „diák” iratkozott be az FMCG Szabadegyetemre, hogy szeptember…
Tovább olvasom >Szakoktatói továbbképzések 2024
Idén is sikeresen folytatódtak az Innovatív Képzéstámogató Központ által, az…
Tovább olvasom >További cikkeink
A csodálatos mandarin – A nap videója
Yoshihiro Okada „műveit” már ismerik olvasóink: néhány vágást ejt mandarinok héján,…
Tovább olvasom >Mit meg nem tesznek a frissességért! – A nap képe
A skandináv országokban kultusza van a friss élelmiszereknek – íme…
Tovább olvasom >