Új elnökség az ipartestület élén

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 03. 30. 10:58

A Magyar Cukrász Ipartestület 2023. február 20-án a Hunguest Hotel Bál Resortban tartotta szakmai kiállítással egybekötött tisztújító Közgyűlését.

Az elmúlt négyéves elnökségi ciklusban az ipartestület óriásit fejlődött, a székház átépítése mellett felépült és sikerrel üzemel a cukrász tanműhely, ami hiánypótló szerepet tölt be szakmai továbbképzések és workshopok helyszíneként. Az oktatókabinet olyan felszereltséggel rendelkezik, mely a világ bármely országában megállná a helyét. Számos nemzetközi szaktekintély – közöttük több Relais Desserts-tag – tartott kurzust a tanműhelyben, és mindannyian elismerésüket fejezték ki a kabinet felszereltségével, illetve funkcionalitásával kapcsolatban. – Így foglalta össze a Magyar Cukrász Ipartestület eredményeit a szakmai szervezet elnöksége.

A Közgyűlés szervezeti változtatásokról is döntött, az alapszabály-változtatás elfogadásával az elnökség létszáma a hatékonyabb működés és döntéshozatal érdekében tíz főre csökkent. Egyúttal jelentős fiatalítás is zajlott a leadott szavazatok eredményeként.

Az MCI megfiatalított új elnöksége

A MCI új Elnöksége a következő négy évben:

Szakmai elnök: Erdélyi Balázs – MCI

Társelnök: Selmeczi László – MCI

Elnökségi tagok: Andrész Zoltán, Biatorbágy; Bergmanné Gutman Gabriella, Balatonfüred; Csuta Zsolt, Csákvár; Harrer-Abosi Beatrix, Sopron; Kiss Zoltán, Lajosmizse; Mészáros Gábor, Szombathely; Pataki Ádám, Érd, Pécsváradi Aliz – MCI

Felügyelő Bizottság: Elnök: Nándori László, Bp.; tagok: Kiss Károlyné, Bp.; Pass Szilvia, Székesfehérvár

Továbbra is az ipartestület kiemelt céljai között szerepel az érdekképviseleti tevékenység megerősítése, a hazai kézműves cukrászat népszerűsítése, a cukrász szakma társadalmi megbecsülésének elősegítése és a szakmai továbbképzések, workshopok, rendezvények folyamatos szervezése a minőségi kínálat szélesítése érdekében.//

 

A cikk a Trade magazin 2023/4. lapszámában olvasható.

Kapcsolódó cikkeink