Úgy tűnik, rendben van az Auchan ásványvíze

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 01. 00:01

Az előzetes eredmények alapján megfelelnek az előírásoknak az Auchan Magyarország által forgalmazott, sajátmárkás ásványvizek, bár végleges eredmény csak a húsvégi ünnepek után várható – közölte a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal.

Az Interpress Magazin (IPM) azt írta, hogy a magzin egyik számában megjelent ásványvíztesztben, a szénsavban dús Auchan Super Aqua vízben a határértéket 40 százalékkal meghaladó arzént talált az MgSzH laboratóriuma. A szakember közölte: a megjelent információ alapján kezdték meg a vizsgálatokat, ugyanis az abban megjelent írás szerint a megengedettnél magasabb lehet az arzéntartalom az Auchan Magyarországnál forgalmazott sajátmárkás ásványvizekben. Ezt azonban Oravecz Márton most még nem tudta megerősíteni, mondván, hogy a vizsgálatok folynak, végleges eredmény csak a húsvéti ünnepek után várható.
Cáfolta ugyanakkor azt az állítást, hogy az MgSzH végezte volna az Interpress Magazinban megjelent vizsgálatot az ásványvizek arzéntartalmával kapcsolatban. Jelezte ugyanakkor, hogy az ásványvizek mikrobiológiai állapotát vizsgálták a hivatal laboratóriumaiban – közli az MTI.
Kapcsolódó cikkeink