Két magyar az elődöntőben
Hosszú még az út a S.Pellegrino Young Chef 2018 döntőjéig, de a világ huszonegy régiójának tíz-tíz elődöntőse, akiket több mint 90 ország sok ezer jelentkezője közül választottak ki, most egy lépéssel közelebb került hozzá. Ők mindannyian szerencsét akartak próbálni a S.Pellegrino világ legjobb fiatal séfjét felkutató globális versenyén. A verseny kiváló alkalom arra, hogy a világ kulináris tehetségei találkozzanak, inspirálódjanak és új gasztrokultúrákat ismerjenek meg. A kelet-európai régióban két magyar is az elődöntőbe került: Botos András, a székesfehérvári Diófa Étterem sous chefje és a tavaly egészen a döntőig jutó Sándor Rodrigo, a szegedi Sanzon Étterem Chef de Partie-ja.
A fiatal séfek táljait az olasz konyha első számú nemzetközi oktató- és tréningcentruma, az ALMA felelős szakértői értékelték öt Aranyszabály alapján: összetevők, technika, eredetiség, szépség és üzenet. Júniustól decemberig az egyes régiók középdöntősei helyi fordulókon mérhetik össze tudásukat. Minden régióban egy független, ismert séfekből álló zsűri értékeli a középdöntősök táljait, és az öt Aranyszabály alapján kiválasztja a legjobbat.
A közép-európai helyi döntőre 2017. október 17-én, Varsóban kerül sor. December végéig kiválasztják azt a 21 fiatal séfet, akik képviselhetik régiójukat a verseny döntőjében, 2018 júniusában.
– A S.Pellegrino Young Chef nemcsak egy esély a kiemelkedésre, hanem lehetőség nemzetközi tapasztalatszerzésre is – húzta alá Andrea Sinigaglia, az ALMA menedzsere.
Kapcsolódó cikkeink
Új séfet igazolt a Lidl
A Michelin Young Chef díjas Mizsei Jani, a MÁK séfje váltja…
Tovább olvasom >Vetőmag Szövetség: a kiskertekbe vásárolt vetőmagok értéke megközelíti az 5 milliárd forintot
A hobbikertekben húsvét után indulnak a munkák; becslések szerint a…
Tovább olvasom >Bocuse d’Or – Bemutatkozott az idei magyar csapat
Kelemen Roland séf mellett Fodor Noel commis, Szabó László coach…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszafogottabb eredményt hozott az ősz az idegenforgalomban
A nyári szezon növekedése után az ősz első hónapja visszafogottabb…
Tovább olvasom >Az idei első félévben is töretlenül bővült a globális hotelipar
Az előző év kiugró eredményeihez képest is képes volt tovább…
Tovább olvasom >