Turizmus világnapja: tárlatvezetések, városnéző túrák és fürdőlátogatások Budapesten

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 09. 27. 10:46

Tárlatvezetések, városnéző túrák, vezetett séták és fürdőlátogatás is várja az érdeklődőket pénteken és szombaton Budapesten a turizmus világnapja alkalmából.

AZ ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a turizmus világnapját.
Bán Teodóra, a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ(BFTK), ügyvezetője a pénteki budapesti sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a turizmus világnapját ünnepelve a BFTK – a korábbi évek közönségsikerét látva – partnereivel együttműködésben az idén is megrendezi a turisztikai nyílt napot, amelynek programjai között a különleges múzeumi és színes városi programok mellett kedvezményes járműbérlés, kastélytúra és fényfestés is szerepel.
A nyílt naphoz idén is sok izgalmas programmal csatlakoztak a budapesti turisztikai szolgáltatók. A programok egy része ingyenes, más részük kedvezményesen vehető igénybe, a legtöbbjük azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők a www.budapestinfo.hu weboldalon találják meg az összes eseményt. Az oldalról linkek vezetnek a szolgáltatókhoz és minden programra annak meghirdetője regisztrálja az érdeklődőket.
Budapest jó híre a világban vonzóvá teszi a magyar fővárost, sokan választják úti célnak – hangsúlyozta, kiemelve: a külföldi látogatók az embereken keresztül szeretnék megismerni a várost, a tematikus túrák pedig erre kiváló lehetőséget biztosítanak, de a szabadulószobák is népszerűek az ide látogatók körében.
Hangsúlyozta, hogy a magyar főváros fesztiváljai is nagyon keresettek voltak az idén is: a Budapesti Tavaszi Fesztivál, a Budapesti Nyári Fesztivál a Margitszigeten, Európa egyik legnagyobb fesztiválja, míg október elején veszi kezdetét a kortárs művészet seregszemléje a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál.
A turisztikai nyílt napon A BFTK a főváros hivatalos turisztikai városkártyájára, a Budapest Cardra szeptember 24. és 30. között egy hétig online kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosít: a fővárosba látogató turisták maguk tudják összeállítani személyre szóló élménycsomagjukat a kártya széles kínálatából.
Hangsúlyozta, hogy idén immár hatodszor írták ki a 100 szóban Budapest című pályázatot, amelyre évről évre egyre több munka érkezik amatőr szerzőktől, akik valami érdekeset és eredetit mesélnek a magyar fővárosról. Idén, a kiadvány életében először – a turizmus világnapjára időzítve – angol nyelven is megjelent a Pocket könyvecske.
A turizmus világnapja alkalmából rendezett esemény programjai között szerepel még sok más mellett barlangtúra, lovas színházi előadás, de lehetőség nyílik kedvezményes étel- és italfogyasztásra is. (MTI)


 

Kapcsolódó cikkeink