Turisztikai kampányt indít az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2020. 06. 22. 10:27

Üdv itthon! mottóval indult el az aktivmagyarorszag.hu, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ turisztikai ajánlóoldala, a kampány célja, hogy olyan helyeket mutasson be Magyarországon, amelyek kevésbé ismertek.

Az ország 10 tájegységén 60 kerékpáros, gyalogos és vízitúra útvonalat ajánl az oldal. A túraútvonalak viszonylag rövidek, családbarátak, és azok számára is teljesíthetők, akik most kezdik az aktív természetjárást – hívta fel a figyelmet az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda.
Az oldal olyan helyeket javasol, ahol nincs tömeg, mégis különlegesek a természeti látnivalók vagy az épített örökség miatt. A kiválasztott tájegységeknél megtalálható az adott túra legfontosabb látnivalóinak leírása, illetve a kapcsolódó attrakciók ajánlása.
A közleményben emlékeztetnek, hogy az elmúlt években csaknem 100 erdei szálláshely újult meg részlegesen vagy esett át teljes felújításon, ezek kényelmes, a 21. századi igényeket kielégítő szolgáltatásokkal várják a pihenni vágyókat.
Az aktivmagyarorszag.hu az Aktív Magyarország Program részeként jött létre. Az aktív turizmus és az aktív életmód népszerűsítése mellett a program részeként épülnek városi futópályák, hegyvidéki vasalt utak, biciklipályák.
A program célja, hogy Magyarország 2030-ra a legtöbbet mozgó, legaktívabb országok közé tartozzon az Európai Unióban. A programot az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda irányításával az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ végzi. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink