Továbbjutott a magyar csapat a Bocuse d’Or európai válogatóján

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2024. 03. 21. 08:37

Ahogy arról tegnap már hírt adtunk, a magyar csapat nemcsak biztosította a helyét a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjén – amelyre 2025 januárjában kerül majd sor –, hanem a legjobb tálnak járó különdíjat is hazahozhatta. Íme néhány további érdekes részlet a csapatról és a versenyről!

Kelemen Roland az utolsó simításokat végzi a csapat versenymunkáján

2022-ben a Budapesten rendezett Bocuse d’Or európai válogatón derült ki, hogy a következő versenynek Trondheim ad majd otthont. A kötelező alapanyagok – a szokott módon – a vendéglátó ország emblematikus termékei közül kerültek ki. Idén azonban a tányértéma volt hús alapú; rénszarvas, valamint az ikonikus skandináv párlat, az Aquavit volt megadva kötelező alapanyagként. A látványos táltéma pedig a tenger kincseire épült, a szintén emblematikus lofoteni skrei és a frøyai fésűkagyló voltak kötelező elemei.

A magyar csapat élén Kelemen Roland, a Hunguest Sóstó séfhelyettese szerepelt. Commis-ja a siófoki Fodor Noel volt, aki családi éttermükből érkezett a csapatba. A coach pozícióját a Hungastnál dolgozó Szabó László töltötte be, a csapatelnök (és kóstolózsűri-tag egyben) pedig Dalnoki Bence volt, aki az előző versenyszezonban csapatával a bronz szobrot hozhatta haza Lyonból. A mostani csapat szereplése azért is figyelemre méltó, mert a tagjai nem budapesti top helyekről kerültek ki, így csúcséttermi tapasztalat nélkül álltak helyt Európa élvonalában, és az egyik különdíjat is megnyerték. Ehhez természetesen kellett a Magyar Bocuse d’Or Akadémia tréningezése is, valamint az előző, sikeresen szereplő Bocuse csapatok kiváló szakemberei, többek között Széll Tamás és Vomberg Frigyes is, akik a háttérből vettek részt a csapat felkészítésében. Ugyancsak a csapat segítségére volt a norvég Christian André Pettersen, aki Dalnoki Bencéhez hasonlóan már szintén állhatott a dobogó harmadik fokán Lyonban.

A METRO Nagykereskedelem hosszú évek óta támogatja a megmérettetésen induló csapatok felkészülését kiváló minőségű alapanyagokkal, támogatva ezzel a sokszínű hazai gasztronómia fejlesztését és a fiatal séftehetségek kibontakozását.

A felkészítést végző Magyar Bocuse d’Or Akadémia Facebook oldalán minden információ megtalálható a versenyételekről. Az előkelő európai helyezéssel a lehető legkomolyabb felkészülés veszi kezdetét néhány hónap múlva – a METRO pedig ahogy eddig, ezúttal is alapanyagokkal segíti annak eredményességét.

Kapcsolódó cikkeink