Tovább bővülhet a szállodai kapacitás a következő években
A szállodai kapacitás minden évben átlagosan 2,5-3 százalékkal emelkedik, ez természetes növekedésnek számít, a következő években azonban a bővülés várhatóan eléri majd a 4-5 százalékot is, egyebek közt a sportesemények hatására – mondta el a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.
Niklai Ákos hozzátette: a szállodai kapacitás bővülést olyan sportesemények is segíthetik, mint például a vizes világbajnokság és az olimpiai pályázat, ugyanis ezek növelik a befektetési kedvet.
A belföldi turizmusról szólva kiemelte: a forgalomra továbbra is nagy hatással van a SZÉP-kártya, az idén februárban például 22 százalékkal nőtt a kártyával fizetett összeg az előző évhez képest.
A magyarok körében, akik általában a hosszú hétvégéket töltik szállodákban, főként a gyógy-, wellness és a kastély szállodák a legnépszerűbbek télen – fogalmazott a szövetség elnöke.
Kérdésre válaszolva elmondta: a legtöbb turista Németországból érkezik, azonban Angliából is sokan jönnek, a Kínából ide utazók által eltöltött vendégéjszakák száma pedig csaknem 100 százalékkal emelkedett.
A szállodaszövetség elnöke elmondta: a külföldiek általában 2-3 napot töltenek el Magyarországon, kivéve azok, akik gyógyszállodákba érkeznek, ők 5-10 napot maradnak. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Drasztikus az áremelkedés a Balatonnál
A Balaton környéki szállások árai idén átlagosan 10%-kal nőttek az…
Tovább olvasom >IGD: A retail média és a hatékonyságnövelés fontos lesz 2024-ben
Az alábbi cikkünkben azt az IGD nemrégiben megjelent előrejelzésében felvázolt öt…
Tovább olvasom >Agrometeorológia: visszatérnek az éjszakai talajmenti fagyok
Marad az április első felének megfelelő hőmérséklet és éjszakánként talajmenti,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Gasztroünnep amerikai módra – A nap videója
Nyaranta rendezik a Texas Restaurant Showt – az államnak mindig…
Tovább olvasom >Sört, elegánsan – A nap képe
Stílusos és látványos az oldalsó hurkokkal megerősített sörhordó alkalmatosság a…
Tovább olvasom >