Tölcsért csinálok a tésztámból… – A nap képe
A 19. század végén a világ több pontján érett már a fagyalt „to go” változatához szükséges ostyatölcsér, illetve az ostyatészta készítésének gondolata, és rövid időn belül egymástól függetlenül többen el is készítették azt. Amit ma a fagylalttölcsér ősének tart a többség, azt szűk 125 éve tervezte meg, majd pár évre rá, 1903-ban szabadalmaztatta a New York City-i Italo Marchiony, és az 1904-es St. Louis-i világkiállításon került került a köztudatba.
Mai képeinken az ő és a világ hasonló tölcsérjeiből esznek az azóta rég elporladt édesszájú édesszájúak.
Kapcsolódó cikkeink
Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >Tengerparti bár, fenntarthatóság, promóció – A nap képe
Egy vödör szemét a tengerpartról egy meleg ital ellenében: bizonyára…
Tovább olvasom >Személyzeti bejárat – A nap képe
Szellemes és nehezen felejthető éttermi megoldás, de hogy az angolul…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >