Tölcsért csinálok a tésztámból… – A nap képe
A 19. század végén a világ több pontján érett már a fagyalt „to go” változatához szükséges ostyatölcsér, illetve az ostyatészta készítésének gondolata, és rövid időn belül egymástól függetlenül többen el is készítették azt. Amit ma a fagylalttölcsér ősének tart a többség, azt szűk 125 éve tervezte meg, majd pár évre rá, 1903-ban szabadalmaztatta a New York City-i Italo Marchiony, és az 1904-es St. Louis-i világkiállításon került került a köztudatba.
Mai képeinken az ő és a világ hasonló tölcsérjeiből esznek az azóta rég elporladt édesszájú édesszájúak.
Kapcsolódó cikkeink
Húspogácsa, amire újjal mutogatnak a gyerekek – A nap képe
Arról nem ír a fáma, hogy ezúttal szórakoztak, rosszalkodtak vagy…
Tovább olvasom >Háziállatokkal látogatható üzlet – A nap képe
Mindent a vevőért, mindent a kedvencekért!
Tovább olvasom >Inverz palackhűtő – A nap képe
A Crucial Detail Ona stílusos borhűtője szilikonból és rozsdamentes acélból…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >