Tölcsért csinálok a tésztámból… – A nap képe
A 19. század végén a világ több pontján érett már a fagyalt „to go” változatához szükséges ostyatölcsér, illetve az ostyatészta készítésének gondolata, és rövid időn belül egymástól függetlenül többen el is készítették azt. Amit ma a fagylalttölcsér ősének tart a többség, azt szűk 125 éve tervezte meg, majd pár évre rá, 1903-ban szabadalmaztatta a New York City-i Italo Marchiony, és az 1904-es St. Louis-i világkiállításon került került a köztudatba.
Mai képeinken az ő és a világ hasonló tölcsérjeiből esznek az azóta rég elporladt édesszájú édesszájúak.
Kapcsolódó cikkeink
Kolumbusz tojásdoboza – A nap képe
Nem az első hagyományostól eltérő, esztétikus kiszerelés az utóbbi években,…
Tovább olvasom >Mennyi a borravaló – A nap képe
Valaki borravalót adott! Nagyjából az amerikai átlagnak megfelelőt. Hogy az…
Tovább olvasom >Mesés férfi mosdó – A nap képe
A németországi Fekete-erdő egyik spa szállodájának férfi mosdója kínálja a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Bodrogi Gyulával és Süsüvel is találkozhatnak a családok a Varázsligetben
A Szent István Nap rendezvénysorozata idén is színes programkavalkáddal várja…
Tovább olvasom >Tepsivirág – A nap videója
Az igazán nagy ötleteknek gyakran sajátja, hogy ha látja őket…
Tovább olvasom >Egy trendekhez simuló étterem, eddig ismeretlen ízvilágú konyhával
Budapest gasztronómiai kínálata újabb különlegességgel bővült: a Vas utcában megnyílt…
Tovább olvasom >