Tippek és tanácsok a COVID utáni időkre létesítmény üzemeltetőknek – így térhetnek vissza biztonságban, az irodaházakban dolgozók

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 05. 12. 09:56

Nincsenek most könnyű helyzetben az irodaházak üzemeltetői és a létesítménygazdálkodók. A járvány miatt megváltoztak a higiéniai elvárások, nem könnyű az új előírások betartása, és a takarítási feladatok szerepe is felértékelődött, sőt kulcsfontosságúvá vált.  Ebben a helyzetben szeretne segíteni ingyenesen hozzáférhető tudásanyagával a TORK. Az anyagban a létesítménygazdálkodók saját igényeikre szabottan találnak segítséget, tanácsokat, tippeket és támogatást ahhoz, hogy felkészüljenek arra, hogy irodaházaikban újra megnyugtató körülmények között tudják fogadni a dolgozókat.

A koronavírus-járvány miatt megnőtt a létesítménygazdálkodási szakemberekre nehezedő nyomás is. A Kantar közvéleménykutató cég elemzéséből kiderül: 10-ből 7 munkavállaló elvárja, hogy a munkáltatója az átlagosnál magasabb higiéniai körülményeket biztosítson. Emellett a kutatás arra is rávilágít, hogy a járvány miatt az emberek 77%-a már jóval kevésbé érzi biztonságosnak azokat a létesítményeket, amelyekben nem kifogástalan a nyilvános illemhelyek tisztasága.

A higiéniai termékeket és szolgáltatásokat kínáló Tork segíteni szeretne a szakembereknek, hogy képesek legyenek kezelni ezt az új helyzetet, és olyan körülményeket alakíthassanak ki az irodaházakban vagy más létesítményekben, amelyek megfelelnek a megnövekedett higiéniai elvárásoknak. A Tork személyre szabott megoldásokat kínál a létesítményvezetőknek a különböző területeken alkalmazható legújabb higiéniai megoldásokra, így például a recepción, az irodai területeken, a konferenciatermekben, a mosdókban vagy a pihenőhelyiségekben – egyszóval a teljes irodaházban.

A csomag olyan javaslatokat és megoldásokat vázol fel, melyek segítségével könnyebb megfelelni a dolgozók tisztaság iránti fokozott igényének, és amelyek garantálják, hogy az irodatér biztonságos és tiszta. A testreszabott lehetőségekkel a létesítménygazdálkodási szakemberek optimalizálni tudják az erőforrásokat és a rendelkezésre álló időt, ami hatékonyabbá teheti a takarítást és időt szabadíthat fel további munkákra. Mindezt a fenntarthatósági célokat is szem előtt tartva kínálja az ingyenes tudásanyag, figyelembe véve a költségvetési lehetőségeket is.

„Minden eddiginél fontosabbá vált, hogy foglalkozzunk azokkal a kritikus feladatokkal, amelyekkel a létesítményvezetők küzdenek most. Ilyen kritikus pont a járvány utáni, fokozott higiéniás elvárásoknak megfelelő, biztonságos és egészséges munkakörnyezet, a magas szintű takarítási szabványok következetes alkalmazása és így a munka hatékonyságának növelése, valamint annak biztosítása, hogy mindezt környezettudatosan valósítsák meg az irodaházak, a beszerzési folyamatok megfeleljenek a fenntarthatósági elvárásoknak” – mondta el Nagy Géza a Tork Kereskedelmi igazgatója.

A higiéniai megoldás csomagban szereplő javaslatokat az Egyesült Államokban, Franciaországban és Németországban 400 létesítménygazdálkodási szakember bevonásával végzett felmérés eredményeinek alapján dolgozták ki. A kutatás rámutatott arra is, hogy a létesítménygazdálkodásért felelős szakemberek számára a takarítás minőségének javítása, valamint a higiénikus és egészséges munkakörnyezet biztosítása az első számú prioritás lett. A Tork irodahigiéniai csomag abban is újdonságot hoz, hogy a létesítményvezetők valós igényeivel foglalkozik, és gyakorlatias tanácsokat ad arra vonatkozóan, hogyan lehet a legjobban eligazodni az újra nyitás utáni elvárásokban, miközben támogatást ad a biztonságos környezet kialakításra vonatkozóan is.

Új riport a létesítménygazdálkodás legfontosabb trendjeiről

Hogy még jobban segítse a létesítményvezetők felkészülését, a Tork összeállított egy trendjelentést is, melynek segítségével a szakemberek még mélyebben megérthetik, hogy a COVID-19 miként változtatta meg a higiéniai követelményeket az irodákban és a nyilvános helyeken. Ez a háttértudás kritikus fontosságú lehet azon új higiéniai szabványok megalkotásában, amelyek képesek biztosítani a még biztonságosabb irodai körülmények fenntartását.

További információért és az új trendjelentés letöltéséhez látogasson el a https://www.tork.hu/az-on-vallalkozasa/megoldasok/attekintes/iroda/irodai-higienia weboldalra.

 

Kapcsolódó cikkeink