Tévedésből szolgálták fel a legendás bort az étteremben
Az angliai Hawksmoor Manchester éttermébe betévedt vendégek a vacsora elfogyasztását egy általuk választott borral kívánták megkoronázni. Véletlenül egy 4,5 ezer fontba (1,67 millió forintba) kerülő vörösbort kaptak az étteremben ahelyett, amit megrendeltek – írja azBBC nyomán az origo.
A szóban forgó bor egy igen drága, 2001-es évjáratú Chateau le Pin Pomerol volt egy 260 fontba (97 ezer forintba) kerülő azonos évjáratú Chateau Pichon Longueville Contesse de Lalande helyett, amit megrendeltek. Vagyis egy tizenhétszer drágább bort szolgáltak fel nekik.
A tévedésre akkor derült fény, amikor még egyet rendeltek belőle, mert annyira ízlett, de már nem volt belőle több. A tévedés oka az lehetett, hogy a két palack eléggé hasonlít egymásra, ahogy azt a BBC riportja be is mutatja.
A Cult Wines online szakportál útmutatója szerint a drága borból mindössze 500 palack készült.
A szüretet „óriási erőfeszítésként” írták le, hozzátéve, hogy a bor „a mély rubin-szilva-lila színe a krém, a cseresznye likőr, a szilva, az édesgyökér, a karamell és az édes pirítós rendkívüli parfümje.” A vivino.com honlapján olvasható vélemények szerint a bor “legendás” és “mítikus”.
Az étterem tulajdonosa a Twitteren annyit reagált a tévedésre, hogy reméli, a vendégek élvezték az estét, a személyzete tagjának meg azt üzeni, hogy fel a fejjel, mindenki tévedhet egyszer és amúgy is jó munkaerőnek tartják.
Bár többen megdícsérték az étterem jófej tulajdonosát, Will Beckettet, volt aki így reagált a Twitteren: “Szeretnék egy asztalt foglalni ma estére, ugyanazzal a pincérrel.” (BBC.com, origo)
Kapcsolódó cikkeink
Pincérek és pszichológusok II.
Az elüzletiesedés és a marketing korában a vendéglátósnak mindenki konkurense,…
Tovább olvasom >A Rumour by Rácz Jenő nyerte az Év étterme díjat
A budapesti Rumour by Rácz Jenő nyerte a magyarországi gasztronómia…
Tovább olvasom >Somlói Éjszakai Pincetúra 47 pincészet boraival
A Somló Fesztivál kulturális és családi programjaival kiegészülve rendezik meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Hagyományos alapanyagok, ősi tudás, új ízek: METRO-dödölle a Gourmet Fesztiválon
Étel és közösség – ősidők óta kéz a kézben járnak:…
Tovább olvasom >Jól teljesítettek tavaly a McDonald’s-ok Magyarországon
A magyarországi McDonald’s éttermeket működtető Progress Étteremhálózat Kft. 2021-ben 6,765…
Tovább olvasom >Összefogás a szakma jövőjéért
Miután decemberben lezárult a Magyar Vendéglátók Ipartestülete A Felsőfokú Vendéglátó Oktatásért…
Tovább olvasom >