Tévedésből szolgálták fel a legendás bort az étteremben
Az angliai Hawksmoor Manchester éttermébe betévedt vendégek a vacsora elfogyasztását egy általuk választott borral kívánták megkoronázni. Véletlenül egy 4,5 ezer fontba (1,67 millió forintba) kerülő vörösbort kaptak az étteremben ahelyett, amit megrendeltek – írja azBBC nyomán az origo.
A szóban forgó bor egy igen drága, 2001-es évjáratú Chateau le Pin Pomerol volt egy 260 fontba (97 ezer forintba) kerülő azonos évjáratú Chateau Pichon Longueville Contesse de Lalande helyett, amit megrendeltek. Vagyis egy tizenhétszer drágább bort szolgáltak fel nekik.
A tévedésre akkor derült fény, amikor még egyet rendeltek belőle, mert annyira ízlett, de már nem volt belőle több. A tévedés oka az lehetett, hogy a két palack eléggé hasonlít egymásra, ahogy azt a BBC riportja be is mutatja.
A Cult Wines online szakportál útmutatója szerint a drága borból mindössze 500 palack készült.
A szüretet „óriási erőfeszítésként” írták le, hozzátéve, hogy a bor „a mély rubin-szilva-lila színe a krém, a cseresznye likőr, a szilva, az édesgyökér, a karamell és az édes pirítós rendkívüli parfümje.” A vivino.com honlapján olvasható vélemények szerint a bor „legendás” és „mítikus”.
Az étterem tulajdonosa a Twitteren annyit reagált a tévedésre, hogy reméli, a vendégek élvezték az estét, a személyzete tagjának meg azt üzeni, hogy fel a fejjel, mindenki tévedhet egyszer és amúgy is jó munkaerőnek tartják.
Bár többen megdícsérték az étterem jófej tulajdonosát, Will Beckettet, volt aki így reagált a Twitteren: „Szeretnék egy asztalt foglalni ma estére, ugyanazzal a pincérrel.” (BBC.com, origo)
Kapcsolódó cikkeink
Milliós bérigények és balatoni panorámás szállás: új realitás a nyári vendéglátásban
A balatoni nyár még el sem kezdődött igazán, de a…
Tovább olvasom >Felszolgálhatnak medvehúst a szlovákiai vendéglők
Engedélyezték a medvehús fogyasztását Szlovákiában – jelentették szlovákiai magyar nyelvű…
Tovább olvasom >Sztárgázsi, balatoni panorámával – munkaerőhiány és irreális elvárások sújtják a vendéglátást
Tovább súlyosbodik a munkaerőhiány a hazai vendéglátásban – különösen a…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >A szabályosság művésze – A nap képe
Száz ételt örökít meg Robert Patell vagy ezret – valahogy…
Tovább olvasom >Csak tudnám, minek barátkozok veled! – A nap videója
Két páratlan párost is bemutat egyszerre a Zwack legújabb reklámfilmje:…
Tovább olvasom >