Tenkesalján készülhet el a világ leghosszabb kolbásza

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 01. 13. 12:06

Színes programokkal tarkított böllérverseny lesz szombaton a Baranya megyei Siklóson. A bárki számára nyitott rendezvényen, amelyen akár az ország leghosszabb kolbásza is elkészülhet, tízfős csapatok mérik össze tudásukat.

Szombaton immár negyedik esztendeje elevenítik fel a régi hagyományos falusi disznóvágás hangulatát a böllérversenyen a Baranya megyei Siklóson – tájékoztatta az MTI-t Földesi Krisztina, a IV. Tenkesalja Böllérverseny munkatársa.

Mint elmondta, a szervezők és a versenyzők igyekeznek igazi falusi disznótoros hangulatot varázsolni a látogatóknak, akik egész nap friss disznótoros ételeket kóstolhatnak. A reggel fél nyolckor, “fogópálinkával” induló disznóölés után délre készülnek el az ételek, amelyekből mindenki ízelítőt kaphat.

Röviddel a nevezési határidő lejártáig nyolc csapat indulása volt bizonyos. A tízfős társaságok a disznóvágáshoz és a főzéshez szükséges minden eszközt és az alapanyagot, azaz az állatot is maguk hozzák a helyszínre, a siklósi Tenkes Kapitánya Lovastanyára.

Az alapanyagok feldolgozása és a sütés-főzés után a kora délelőtti órákban négy kategóriában értékelik az elkészült étkeket, így a kolbász, a hurka, egy káposztás étel és egy leves után gyűjthetnek minél több pontot a versenyzők. A zsűrit a TV Paprika vezető séfje, Bede Róbert vezeti majd.

A szakmai programon túl az érdeklődőket a folyamatos lacikonyha és a söntés kínálata mellett színes programokkal igyekeznek szórakoztatni.

A rendezvényen rekordkísérletre is vállalkoznak, hiszen egy 400 méteres kolbász elkészítésével új magyar csúcsot szeretnének felállítani – tette hozzá Földesi Krisztina. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink