Tavasztól megújul az Euronics bolthálózata

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 02. 27. 11:03

Az Euronics legfrissebb lakossági felmérése szerint az ideális műszaki áruházban az eladók kedvesek, felkészültek, a termékeket ki lehet próbálni és folyamatos akciók csábítják a vásárlókat – írja az Origo. A magyar tulajdonú műszaki áruházlánc tavaly bruttó 74 milliárd forint árbevételt realizált, ami 20 százalékos növekedés a megelőző évhez képest. A cég az idei évre további modernizációs törekvéseket tűzött ki célul.

A műszaki cikkek kiskereskedelmében idén 30 éve jelen lévő magyar cég 65 üzlettel és 1250 alkalmazottal, a tavalyi évet bruttó 74 milliárd forintos árbevétellel zárta.
A korábbi évek jelentős beruházásai mellett a cég tovább erősítette online értékesítési pozícióját, idén azonban nemcsak a külső, hanem a belső megújulási folyamatokra is összpontosít, valamint tovább szélesíti termékkínálatát.

Fazekas Bálint, az Euronics nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója bejelentette, hogy az idei évtől az Euronics lett a már sokak által ismert német-amerikai Dyras márka kizárólagos forgalmazója a teljes Európai Unióban.

A megújulási folyamat részeként az Euronics 2019 elején kutatást végzett arról, hogyan látják a vásárlók a hazai műszakicikk-piacot. A vásárlási elégedettséget befolyásoló tényezők közül messze kimagaslik az eladók megítélése, a válaszadók több mint háromnegyede számára kifejezetten fontos, hogy az eladók mosolygósak és barátságosak legyenek, ugyanennyien állították, hogy az ideális műszaki cikk áruházban az eladók felkészültek és figyelmesek.

Tavasztól a teljes bolthálózat megújul: modern, letisztult kinézetet ölt mind az arculat, mind a berendezés, és egyszerűsödik az áruátvétel, eközben az Euronics márka teljes arculatát megújítjuk – közölte Hunyady László, a vállalat marketing és értékesítési igazgatója.

A veszprémi székhelyű Vöröskő Kft.-t 1989-ben alapították, tulajdonosai magyar magánszemélyek. A cég 2001 áprilisában csatlakozott az Euronics International Ltd. nemzetközi beszerzési társuláshoz, amelyhez 36 országban több mint 8800 üzlet tartozik. (origo)

Kapcsolódó cikkeink