Társadalmi célú programot indít a Henkel

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 20. 12:33

A Henkel Magyarország Kft. a Léghajó Programmal együttműködve országos eseménysorozatot indít. A társadalmi célú program, melynek összege 2 millió forint, Budapest és 9 megye megközelítőleg 150 óvodájának nyújt lehetőséget arra, hogy pedagógusaik átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket kaphassanak a hirtelen kialakuló, életet veszélyeztető balesetekről és gyermekbetegségekről, valamint azok kezelési módjáról.

A Henkel Magyarország országos programjának célja, hogy az elsősegélynyújtó kurzusokon résztvevő óvónők olyan használható elméleti és gyakorlati tudásra tegyenek szert, amelyek segítségével határozottan és szakképzetten tudnak cselekedni veszélyhelyzetek esetén. Az eseménysorozat keretében a Léghajó Program szakemberei – a vészhelyzeteket gyakorlatban is ismerő, évtizedes gyakorlattal rendelkező orvosok, diplomás nővérek – oktatnak az óvodásokat érintő leggyakoribb vészhelyzetekről, betegségekről és azok kezelési módjáról.

A Budapestet és 9 megyét érintő program, melynek támogatási összege 2 millió forint, megközelítőleg 150 óvoda pedagógusának ad lehetőséget gyermek elsősegélynyújtó ismeretek elsajátítására. A megyék kiválasztásakor fontos szempont volt, hogy a képzések olyan helyre jussanak el, ahol erre a legnagyobb szükség van. A Henkel egy-egy kurzust azoknak a településeknek is nyújt, ahol Magyarországon működik.

Az országos program első állomásának a Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata adott otthont. Az első kurzuson Újbuda 15 óvónője vett részt a kerület 9 óvodájából, ahova összesen 1682 gyermek jár. A tanfolyamon részt vevő óvodák megkapják a Léghajó Program védjegyének számító matricát is, amely a szülők számára ad jelzés arra, hogy az intézményben elsősegélynyújtásból is felkészült óvónők dolgoznak.

A Henkel Magyarország, társadalmilag felelős vállalatként, a Henkel Smile programján keresztül rendszeresen támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a társadalom pozitív irányú fejlődéséhez. Tavalyi programjának keretében például hordozható defibrillátort adományozott több, a telephelyei vonzáskörzetében működő intézmény számára – írja a tozsdeforum.hu.

Kapcsolódó cikkeink