Tanulható, tanítható!
Mit tehet egy étterem a fenntarthatóbb jövőért? Nagyon is sokat! Mivel minden harmadik ételt étteremben fogyasztanak el, a fenntartható éttermek társadalmi és környezeti hatása igen jelentős.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
A változások gazdasági és környezeti szempontból egyaránt sürgetőek, ezért a METRO a fenntarthatósági fordulathoz egy módszertani útmutatót tett elérhetővé a honlapján. „Az én fenntartható éttermem” című e-book 10 fejezetben, a sarkalatos témák köré építve sorra veszi a fenntarthatósággal kapcsolatos kérdéseket, valamint tanácsot és megoldásokat kínál a HoReCa-szektorban dolgozók számára a témában (katalogus.metro.hu/fenntarthato-gasztronomia-booklet).
A fenntartható gasztronómia ügyének felkarolása és a kapcsolódó tudásmegosztás egy komplex programot alkot a magyarországi METRO-ban. //
Kapcsolódó cikkeink
Hagyomány és innováció: így marad versenyben a Nádudvari az élelmiszerpiacon
A mai élelmiszerpiacon nem elég pusztán jó minőséget kínálni –…
Tovább olvasom >Nem a piac vezérli elsősorban a zöld vállalati döntéseket itthon
A hazai vállalatok fenntarthatósági stratégiáit és beruházásait legerősebben nem piaci…
Tovább olvasom >Európa éléskamrája sivataggá válhat
Spanyolország mára Európa vezető zöldség- és gyümölcstermelője lett, de agrársikereit…
Tovább olvasom >További cikkeink
Eurostat: stabil növekedést mutat az online platformokon foglalt vendégéjszakák száma az EU-ban
Stabil növekedést mutat az uniós tagországok rövid távra kiadott szálláshelyein…
Tovább olvasom >Semsei Rudolf elismerése
A Menedzserek Országos Szövetsége májusban már 30. alkalommal rendezte meg legrangosabb…
Tovább olvasom >NGM: zsebünkben a pénztárgép – ingyenesen letölthető a NAV ePénztárgép és NAV eNyugta alkalmazása
Zsebünkben a pénztárgép, ingyenesen letölthető a NAV ePénztárgép és NAV…
Tovább olvasom >