Tajvani termékbemutató Budapesten

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 28. 11:00

Augusztus 27. és augusztus 31. között Budapesten rendezi meg a Tajvani Kereskedelmi Külképviselet, a Taiwan Trade Center nonprofit kereskedelemfejlesztési szervezet budapesti kirendeltsége a tajvani prémium kategóriás termékek második magyarországi bemutatóját.

tajvan

A bemutató szerdai megnyitóján elmondták: a rendezvény elsődleges célja a tajvani kimagasló minőséget képviselő áruk magyarországi népszerűsítése, a kiállításon 44 tajvani cég 121 termékét mutatják be. Tajvanon minden évben megrendezik ezeknek a termékeknek a versenyét, melynek során az innovációt és praktikusságot vizsgálva pontozásos értékelés alapján rangsorolják az árukat.

A termékbemutatón Ékes József, a parlament magyar-tajvani baráti társaságának egykori elnöke az MTI-nek elmondta: Tajvan és Magyarország kétoldalú kereskedelmi forgalma tavaly 790 millió dollárt ért el. Hozzátette: a magyar export egyre nagyobb szerepet játszik a kétoldalú áruforgalomban, a magyar kivitelben jelentős tételt adnak a magyar mezőgazdasági termékek.

Ékes József kiemelte: a tudományos együttműködés is erősödik Tajvan és Magyarország egyetemei között, napjainkban több mint 100 magyar fiatal tanul tajvani felsőoktatási intézményekben.

A termékbemutatón nagy számban állítanak ki szabadidős cikkeket, mivel Tajvan a világ egyik legjelentősebb sport- és szabadidős árukat, valamint kerékpárokat gyártó országa. A bemutatót a budapesti Allee bevásárlóközpontban rendezik meg. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink