Szerződést hosszabbított az amerikai élelmiszer feldolgozó óriás

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 03. 11:30

A H.J. Heinz Company, világszinten vezető szereppel bíró élelmiszer feldolgozó vállalat, hároméves szerződéshosszabbítást írt alá a CHEP-pel egész Európára kiterjedő, raklapkezelési szolgáltatások igénybevételére vonatkozóan. A megállapodás európai raklapkezelési versenytárgyalási folyamat eredményeként született meg, amelyet nemrégiben a Heinz írt ki, és amelynek egyik alapvető követelménye az ellátási láncban való együttműködés volt.

Heinz

Az új szerződés értelmében a Heinz további CHEP szolgáltatásokat rendelt meg azzal, hogy a CHEP-et bízta meg a hollandiai Elstben található európai paradicsom ketchup gyárból az Egyesült Királyságba exportált összes raklap kezelésével, így megszületett egy ellátási láncra vonatkozó szerződés, amely maximalizálja a berendezések kihasználtságát, és segítségével mindkét fél közös célokat érhet el a hatékony és fenntartható szállítás tekintetében.

A Heinz európai logisztikai kiválóságért felelős vezetője, Tom Tillemans a következő gondolatokat fűzte hozzá a szerződéshosszabbításhoz: „A CHEP széles lefedettsége, valamint piacvezető státusza az ellátási lánc fenntarthatósága tekintetében és az ebből adódó jó hírneve kiemeli a versenytársak közül. A CHEP vállalathoz hasonlóan a Heinz is elkötelezett híve a legmagasabb szintű becsületességnek és átláthatóságnak, legyen szó akár a részvényeseinkkel való kapcsolatról, akár az üzletvitelről. Közös szenvedély köt össze minket, mely nem más, mint az együttműködés a környezetre gyakorolt hatás csökkentése, illetve a szükségtelen költségek kiküszöbölése érdekében.”

Európában a Heinz, a CHEP és a Samskip, az egyik jelentősebb európai szállítási vállalat, részesei a „Lean and Green barge project” (gazdaságos és zöld hajózási projekt) megnevezésű együttműködésnek, amelynek célja a termékek hajón való eljuttatása Hollandiából az Egyesült Királyságba. A visszatérő szállítóhajók üres raklapokat szállítanak a Heinz üzemekbe, ahol megtörténik ezek áruval történő ismételt feltöltése. Így megtakaríthatók szállítási költségek, csökken az utak telítettsége, illetve a közúti szállítás okozta üvegház-hatású gázok mennyisége, illetve optimalizálhatók az ellátási láncon belüli műveletek.

A Heinz és a CHEP közötti fenntarthatósági együttműködés még szorosabbá fonódott együttes döntésük óta, amely a CHEP szénsemleges raklapszolgáltatási programban való részvételt illeti, amely lehetővé teszi ügyfelek számára szénkreditek vásárlását, így hozzájárulva az emissziócsökkentő projektek finanszírozásához szerte a világban. A program költséghatékony mód a CHEP számára, hogy segítse ügyfeleit a szénkibocsátásuk csökkentésében és fenntarthatósággal kapcsolatos céljaik elérésében.

A CHEP európai raklaptevékenységekkel foglalkozó elnöke, James McCarthy a következőket nyilatkozta: „Mindent megteszünk, hogy a legmagasabb szinten biztosítsuk berendezéseink és szolgáltatásaink minőségét a Heinznek, és aktívan támogassuk szállítási és logisztikai műveleteinek optimalizálását. Új megállapodásunk lehetővé teszi, hogy a meglévő üzleti kapcsolatra építsünk, és közben költség- és kibocsátás-csökkentési programokat is alkalmazzunk.”

A H.J. Heinz Company a világ legnagyobb egyesült államokbeli illetőségű élelmiszer feldolgozó vállalata. Évente megközelítőleg 650 millió üvegnyi Heinz Ketchup talál gazdára a világ 200 országában.

Kapcsolódó cikkeink