Székházunk: ébredés a Csipkerózsika-álomból
A Covid-19 világjárvány senkinek sem jött jókor – hangsúlyozta Selmeczi László, az ipartestület társelnöke –, sajnos a gyönyörű tanműhelyünket is be kellett zárnunk, le kellett mondanunk az összes tavaszra tervezett tanfolyamunkat. Ám az enyhítéseknek köszönhetően május végén – a szükséges óvintézkedések mellett (távolságtartás, gyakori fertőtlenítés, szájmaszk használata és hasonlók) – már elindulhattak a képzések a tanműhelyben. Folytatódott a sweeTEN 2.0 programunk és a Kézműves Cukrászatért Alapítvány elmaradt tanfolyamait is meg tudta tartani Kemény Andrásné; újra kezd visszatérni az élet a székházunkba.
Június óta már mondhatjuk, hogy újra csúcsra járatva működünk, mivel a Magyarország Tortája verseny további két fordulója is a székházunkban került megrendezésre és a Magyarország Cukormentes Tortája verseny konzultációs zsűrizési körének és a döntőjének is mi adtunk otthont.

Május végén elindultak a képzések a tanműhelyben
A sweeTEN 2.0 programunkkal megpróbáltuk behozni a lemaradást, Kovács Sándor tartott tradicionális süteménybemutatót, illetve még szintén júniusban kápráztatta el a résztvevőket Kovács János egy igazán különleges karamelltanfolyammal. Júliusban az első tanfolyamon, ahol Szűcs Árpád mutatta be a fagylaltkészítés rejtelmeit.
Júliusban – alkalmazkodva az előírásokhoz – az Év Fagylaltja 2020 verseny döntőjét is a székházunkban tudtuk megrendezni. Kivételesen idén csak a megszokottól eltérő módon tudtuk megrendezni a versenyt, de jövőre remélhetőleg vissza tudunk térni az igazi „fagylaltfesztiválhoz”. //
Kapcsolódó cikkeink
Új képzés indul a Szent István Egyetemen a gyógynövények szerelmeseinek
Gondolta volna, hogy a mézeskalács ízesítése mellett a szegfűszeg torokgyulladásra…
Tovább olvasom >Elindult az Agrármarketing Centrum borszakmai és üzletfejlesztési programja
Elindult az Agrármarketing Centrum (AMC) borszakmai és üzletfejlesztési programja, a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Prémium éttermi fogásokat is visz a Kifli!
Kifli Bisztró a neve az új szolgáltatásnak: 5 budapesti étterem…
Tovább olvasom >Nyalva-zenélve – A nap videója
Enni többet jelent, mint az ízt a szádban érezni (különösen…
Tovább olvasom >Téli superfoodunk, az alma!
Almanépszerűsítő kampányt indított a Felelős Gasztrohős Alapítvány és az ittaSzezon.com…
Tovább olvasom >