Szegeden zárul a METRO – GYEA gyűjtőakció

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 09. 01. 00:00

A nyári iskolaszünet a legnehezebb időszaka, a közel 20 ezer éhező gyermeknek. Fizikai létük múlik azon, hogy ingyenesen ennivalóhoz jussanak.

A válság okozta adakozói kedv visszaesett, ezért is szervezett a Gyermekétkeztetési Alapítvány figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót Szegeden, és talált rá a METRO Kereskedelmi Kft.-re, mint az 5 állomásos gyűjtőakció társszervezőjére.
Magyarországon a lakosság körülbelül 7%-a nyomorban él. Az e családokban élő százhúszezer gyerek közül – hazai és nemzetközi szervezetek szerint – húszezernek egyszerűen a fizikai léte múlik azon, hogy az iskolában, óvodában kedvezményesen, illetve ingyenesen jutnak ennivalóhoz.
A Gyermekétkeztetési Alapítvány idén nyáron a METRO-val közösen négy vidéki nagyvárosban és a fővárosban figyelemfelkeltő és adománygyűjtési akciót szervez, melynek második állomásán, Szegeden száz rászoruló családnak élelmiszercsomagot is osztott.
Az eseménnyel párhuzamosan a Pick Szeged kézilabdázói, a Szegedi Nemzeti Színház művészei illetve dr. Botka László Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere a Dugonics téren megszólították a lakosságot, és adakozásra hívták fel őket.
A rendezvénysorozatot idén 2010. augusztus 11. és 31. között szervezték meg, összesen 5 állomással, melyet idén Szeged városa zárt, az utolsó iskolaszüneti napon.
Az Önkormányzattal és a médiával kiépített együttműködéseknek, a szegedi kézilabdásoknak és művészeknek köszönhetően a helyszínen összegyűlt összegből az Alapítvány további tartós élelmiszereket vásárolt, melyet átadott az Önkormányzatnak.
Ezzel párhuzamosan 100 család egyhavi tartós élelmiszer adagját adták át a helyszínen az Alapítvány képviselői. A szervezésben, az élelmiszercsomagok összeállításában, eljuttatatásában a különböző helyszínekre a METRO Kereskedelmi Kft.  nyújtott segítséget. Krubl Yvette, a METRO Kereskedelmi Kft. Kommunikációs vezetője elmondta: „ A METRO fő kompetenciája az élelmiszer kereskedelem, így azok adományként való eljuttatása a rászorulókhoz szintén stratégiai eleme a vállalat működésének; különösen igaz ez a gyermekekre, akiket közvetetten az „I love menza” programunkkal is segítünk.”
A csomagok összeállítása során a Gyermekétkeztetési Alapítvány és a METRO Kereskedelmi Kft ügyelt arra, hogy egy hónapra elegendő szárazélelmiszer mennyiséget biztosítsanak a rászorulóknak. A csomagba a következő élelmiszerek kerültek, a gyűjtőakció további támogatóitól:
Kristálycukor (Mátra Cukor Zrt.); Rege csemege uborka (Szatmári Konzervgyár Kft.), rakott káposzta (Fish and Food Kft.), sertésmájkrém (Hame Hungária Kft.), Csőtészta (Mary-Ker Pasta Kft.), szarvacska tészta (Soós Tésztaipari Kft.), darált sertéshús konzerv (Pápai Hús 1913 Kft.), sárgaborsó (Pa-Comp Kft.), zsemlemorzsa, liszt, (AboMill Zrt.), müzliszeletek (Cerbo)
Kapcsolódó cikkeink