Számlák elektronikusan

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 05. 11. 07:49

Az információbiztonságot tartja a legfontosabb szakmai kérdésnek Antalné Weibert Anna, a Metro Information Management fő­osztályvezetője. A vállalatnál több informatikai projekt is folyik, de az egyik legnagyobb kihívás, hogy a papírszámlákat teljesen elektronikussal váltsák ki.

– Milyen szakmai kérdés foglalkoztatja nap mint nap?

– Az egyik legfontosabb szakmai kérdés az információbiztonság minden olyan vállalatnál, ahol több ezer ember dolgozik, és használja a különböző számítástechnikai eszközöket, rendszereket, lát és kezel adatokat. Sajnos ez az egyik legnehezebben kezelhető terület is, hiszen bizonyos esetekben ennek szem előtt tartása korlátozásokat is jelenthet a felhasználók számára.

Számunkra a másik kiemelt téma pillanatnyilag az elektronikus számlakezelés. Mind a beérkező, mind a kimenő számlák esetében szeretnénk 100 százalékban kiváltani a papírt. Ez egybeesik beszállítóink és vásárlóink érdekeivel is, hiszen megszüntethető vele a manuális munka, könnyebbé válik az adatok továbbítása, azok további feldolgozása, kezelése.
58220.png

58245.png
58244.png

– Mi a feladata az IT-nek a cégen belül?

– Már régen nem tud hatékonyan működni egyetlen vállalkozás sem számítástechnikai megoldások nélkül. Igaz ez a kereskedelmi cégekre is. Fontos, hogy az IT-n dolgozó kollégák megértsék a vállalat különböző területeiről érkező igényeket, és ezekre megfelelő, gyors megoldásokat tudjanak adni. Azt gondolom tehát, hogy a mi cégünknél elsősorban támogató szerepe van az IT-nek. Szükséges azonban a proaktivitás is, hogy mi javasoljunk innovatív megoldásokat kollégáinknak.

– Milyen fontos IT-fejlesztések előtt állnak?

– Vállalatunknál folyamatosan zajlanak IT-fejlesztések, új rendszerbevezetések. Ezeket leginkább a folyamatosan változó üzleti igények, a szükséges optimalizálások, valamint a törvényi változások követései indokolják. Az új trendek közé tartozik a virtualizáció, valamint a felhasználóazonosítás új módszerei. A Metrónál jelenleg mindkét témával kapcsolatosan folynak projektek.

Kapcsolódó cikkeink