Szalámiérlelőn tekernek át a Tour de Hongrie versenyzői

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 05. 12. 09:37

A kaposvári KOMETA szalámiérlelővé változtatta a jutai felüljáró Kaposvárra bevezető oldalát a Tour de Hongrie első szakaszának befutójára.

A 42. Tour de Hongrie első etapja a siófoki rajt után Kaposváron ér véget. A kaposvári KOMETA az egyik induló csapat (EOLO-KOMETA Cycling Team) szponzoraként szalámiérlelővé változtatta a jutai felüljáró városba bevezető oldalát.

A 13 méter hosszú, 7,5 méter magas téliszalámis épületháló mellett a KOMETA egy 8 méter magas felfújható szalámival is készül az ötnapos viadalra. Utóbbival minden befutó (Kaposvár, Nagykanizsa, Tata, Kékestető, Budapest) környékén találkozhatunk.

A csapatnak egyébként nemcsak az egyik szponzora magyar, hanem a versenyzők között is van két hazai versenyző. Dina Márton a Tour de Hongrie-val egyidőben zajló Giro d’Italián teker, de Fetter Eriknek magyar utakon szurkolhatunk!

A KOMETA hazánk egyik legnagyobb sertésfeldolgozója, éves szinten megközelítőleg 2 millió kg szalámit gyárt, ami kb. 2,5-3 millió rudat jelent. A szalámirudak – a típusuktól függően – a fotón látható módon 80-90 napot töltenek az érlelőben mielőtt a boltok polcaira kerülnek.

Kapcsolódó cikkeink