Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
A három kategóriában odaítélhető Kőrösi Csoma Sándor-díjat – amely a turizmus legmagasabb állami kitüntetése – olyan kiemelkedő szakemberek kaphatják, akik töretlen elhivatottsággal dolgoztak Magyarország turizmusának fejlesztéséért.
Az idei elismeréseket Nagy Márton, a turizmusért is felelős nemzetgazdasági miniszter és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója december 4-én ünnepélyes keretek között adta át a szakma kilenc kimagasló személyiségének. Példaadó szakmai teljesítmény jutalmazásaként idén is Kőrösi Csoma Sándor Nagydíj, Talentum-díj és Életműdíj kategóriában osztották ki a díjakat.
A Nagydíjasok sorában Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke Selmeczi László társelnökkel megosztva nyerte el az elismerést. A szakember fáradhatatlanul munkálkodik a magyar cukrászat jóhírének erősítésén, a minőségi alapanyagok használatának térnyeréséért. Megmérettetések és tehetséggondozó programok működtetésével is sokat tesz a minőségi magyar cukrászat jövőjéért. Selmeczi Lászlót, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnökét pedig különösen a magyar cukrászat megújításáért, oktatási és oktatásszervezői munkásságáért, a kézműves cukrászat népszerűsítéséért végzett áldozatos tevékenységéért díjazták.

Könnyid László, Erdélyi Balázs, Selmeczi László, Nagy Márton
Erdélyi Balázs néhány személyes gondolattal is kiegészítette a hírt.
– Először is szeretnénk megköszönni Soproniné Fórián Ágnesnek, az MTÜ szálláshely- és vendéglátás programigazgatójának, hogy felfigyelt a munkánkra, és szívén viseli a magyar cukrászok, a magyar cukrászat sorsát!
A Nagydíjat fizikai értelemben ketten vehettük át, de ez a díj az egész magyar cukrásztársadalomnak szól! Ezt a gondolatot Könnyid László vezérigazgató erősítette meg bennünk a díjátadó utáni állófogadáson, és azt is elmondta, hogy ezzel a díjjal a cukrász szakmát szeretnék felemelni a méltó helyére.
Volt némi lemaradásunk a szakácsokkal szemben, a séfekre valahogy jobban figyelt eddig a sajtó, több támogatást kaptak, és korábban is kezdték hozni a nagy nemzetközi eredményeket. Az utóbbi években viszont a cukrász szakma is sorra hozza a szebbnél szebb nemzetközi sikereket. Elég, ha az idei Gelato World Cup világbajnoki bronzérmes magyar csapatra gondolunk, vagy Fazekas Ádám fagylalt világbajnokunkra, aki nem mellesleg a világranglista első helyezettje is egyben. Menyhárt Attila szintén Magyarországot képviselte 2022-ben a World Chocolate Masters világbajnokság döntőjében, és ő is tisztességesen helyt állt az erős mezőnyben. A különböző olasz fagylaltversenyekről pedig már lassan 10 éve sorra hozzák haza a díjakat, különdíjakat, helyezéseket a magyar kollégák. //
Kapcsolódó cikkeink
Ginfesztivál júniusban
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns új…
Tovább olvasom >Vonzások és választások
Az Eventrend cégcsoport 2024 végén reprezentatív kérdőíves kutatást végzett közel…
Tovább olvasom >Minden jó, ha a kezdete jó
Nem csak reggel, nem csak napindító étkezésként, nem csak a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új képzéssorozat a balatoni turizmusért: gyakorlatközpontú tréningek Keszthelyen
A balatoni turizmus fejlődésének egyik kulcsa a szolgáltatók versenyképességének növelése…
Tovább olvasom >Ginfesztivál júniusban
A IV. Gin Market Budapest minden eddiginél több kiállítóval, impozáns új…
Tovább olvasom >Vonzások és választások
Az Eventrend cégcsoport 2024 végén reprezentatív kérdőíves kutatást végzett közel…
Tovább olvasom >