Szakmának és szakembernek egyaránt elismerés
Kőrösi Csoma Sándor-díjat kaptak a Magyar Cukrász Ipartestület vezetői.
A cikk a Trade magazin 2025/2-3. lapszámában olvasható.
A három kategóriában odaítélhető Kőrösi Csoma Sándor-díjat – amely a turizmus legmagasabb állami kitüntetése – olyan kiemelkedő szakemberek kaphatják, akik töretlen elhivatottsággal dolgoztak Magyarország turizmusának fejlesztéséért.
Az idei elismeréseket Nagy Márton, a turizmusért is felelős nemzetgazdasági miniszter és Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója december 4-én ünnepélyes keretek között adta át a szakma kilenc kimagasló személyiségének. Példaadó szakmai teljesítmény jutalmazásaként idén is Kőrösi Csoma Sándor Nagydíj, Talentum-díj és Életműdíj kategóriában osztották ki a díjakat.
A Nagydíjasok sorában Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület szakmai elnöke Selmeczi László társelnökkel megosztva nyerte el az elismerést. A szakember fáradhatatlanul munkálkodik a magyar cukrászat jóhírének erősítésén, a minőségi alapanyagok használatának térnyeréséért. Megmérettetések és tehetséggondozó programok működtetésével is sokat tesz a minőségi magyar cukrászat jövőjéért. Selmeczi Lászlót, a Magyar Cukrász Ipartestület társelnökét pedig különösen a magyar cukrászat megújításáért, oktatási és oktatásszervezői munkásságáért, a kézműves cukrászat népszerűsítéséért végzett áldozatos tevékenységéért díjazták.

Könnyid László, Erdélyi Balázs, Selmeczi László, Nagy Márton
Erdélyi Balázs néhány személyes gondolattal is kiegészítette a hírt.
– Először is szeretnénk megköszönni Soproniné Fórián Ágnesnek, az MTÜ szálláshely- és vendéglátás programigazgatójának, hogy felfigyelt a munkánkra, és szívén viseli a magyar cukrászok, a magyar cukrászat sorsát!
A Nagydíjat fizikai értelemben ketten vehettük át, de ez a díj az egész magyar cukrásztársadalomnak szól! Ezt a gondolatot Könnyid László vezérigazgató erősítette meg bennünk a díjátadó utáni állófogadáson, és azt is elmondta, hogy ezzel a díjjal a cukrász szakmát szeretnék felemelni a méltó helyére.
Volt némi lemaradásunk a szakácsokkal szemben, a séfekre valahogy jobban figyelt eddig a sajtó, több támogatást kaptak, és korábban is kezdték hozni a nagy nemzetközi eredményeket. Az utóbbi években viszont a cukrász szakma is sorra hozza a szebbnél szebb nemzetközi sikereket. Elég, ha az idei Gelato World Cup világbajnoki bronzérmes magyar csapatra gondolunk, vagy Fazekas Ádám fagylalt világbajnokunkra, aki nem mellesleg a világranglista első helyezettje is egyben. Menyhárt Attila szintén Magyarországot képviselte 2022-ben a World Chocolate Masters világbajnokság döntőjében, és ő is tisztességesen helyt állt az erős mezőnyben. A különböző olasz fagylaltversenyekről pedig már lassan 10 éve sorra hozzák haza a díjakat, különdíjakat, helyezéseket a magyar kollégák. //
Kapcsolódó cikkeink
Online is megugrott az élelmiszer-vásárlás karácsony előtt
A karácsonyi készülődés határozta meg a Kifli.hu online szupermarket forgalmát…
Tovább olvasom >A fagylaltszezon 2025-ben: árak, trendek és új ízek a magyar fagyizókban
Bár az ország nagy részén borús, esős idő köszöntött be…
Tovább olvasom >Ajándékötletek az AI-tól
Karácsony előtt debütált az Egyesült Államokban a Target generatív AI-alapú…
Tovább olvasom >További cikkeink
A világ legjobb gasztronómiai városai 2025-ben – New Orleans a csúcson
A Time Out magazin több ezer helyi lakos bevonásával állította…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a hétvégén a nemzeti ünnep eseményei mellett Eger, Budapest és Gyula a legkeresettebb úti cél
A március 15-ei nemzeti ünnep eseményei mellett népszerű program lesz…
Tovább olvasom >Száraz whiskyhűtés – A nap videója
Látványos whiskys pohárkészlet: fagyasztóban is hűthető, megmunkált alumínium alátéten kézzel…
Tovább olvasom >