Szakmai elnököt választott a cukrász ipartestület
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete napokban tartott soros tisztújító küldöttgyűlése új vezetőséget választott, szakmai elnök lett Horváth Ferenc cukrász, a társelnöki tisztséget Selmeczi László, az ipartestület ügyvezetője tölti be – közölte a szakmai szervezet csütörtökön az MTI-vel.
Az ipartestület tájékoztatása szerint az új vezetés célként határozta meg a taglétszám növelését, a szakmai kontroll erősítését a szakmunkás- és mesterképzés felett a kamarákkal együttműködve, a minőségi cukrásztermékek népszerűsítését, a gazdasági érdekérvényesítő tevékenység erősítését.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének elnöki tisztségét korábban Pataki János köztiszteletben álló érdi cukrászmester töltötte be tavaly szeptemberben bekövetkezett haláláig.
A társadalmi szervezet több mint százéves múltra tekint vissza, egyebek közt évente megrendezik az Év Fagylaltja, az Év Cukrásza, illetve a Magyarország Tortája versenyeket. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Sirha Budapest 2022 – Közép-Kelet-Európa legjelentősebb élelmiszer-ipari és HoReCa eseménye
Ismét Budapesten, a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban gyűlik…
Tovább olvasom >Magazin: 2021-ben a Napraforgó lett Magyarország Tortája
Az ipartestület idén tizenötödik alkalommal meghirdetett Magyarország Tortája versenyének győztese…
Tovább olvasom >Magazin: Egy falat mennyország
83 év után ismét szerepet vállalnak a magyar cukrászok az…
Tovább olvasom >További cikkeink
GKI: Mit jelent nekünk a külföldi turista?
Az elmúlt tizenöt évben komolyan megnőtt a turizmus szerepe Magyarországon.…
Tovább olvasom >Nem változott az euróövezet gazdasági teljesítménye júniusban
Siófok vezeti a Szallas.hu 2025-ös nyári időszakra szóló belföldi foglalási…
Tovább olvasom >Az egyszerűsített egyszerűsítése
Kovács László, az MVI elnöke több szakmai szervezet (Turisztikai és…
Tovább olvasom >