Street food drosztokért vonultak fel Budapesten a büfékocsik

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2017. 05. 04. 11:01

Street food drosztokért, vagyis utcai étkezési helyekért vonultak fel Budapest belvárosában csütörtökön a büfékocsik (food truckok).

street food

A Magyar Street Food Egyesület elnöke, a felvonulás főszervezője elmondta: a büféautók közterület-foglalási lehetőségeit semmilyen központi szabályozás nem határozza meg, a Magyar Street Food Egyesület ezen szeretne változtatni. Az önkormányzatok ugyanis a jogi szabályozás hiánya miatt utasítják el közterület-foglalási kérelmeiket – hangsúlyozta Vad-Horváth Zoltán.
Az egyesület szeretné elérni, hogy bérelt food truck drosztokat alakíthassanak ki olyan területeken, ahol még nincsenek ilyenek, de igény lenne a gyors étkezést biztosító vendéglátásra. Ezek között szerepelhetne például szerintük a Citadella és környéke, vagy a Duna-part bizonyos részei, továbbá a Városliget és több más fővárosi közpark is.
A felvonulás után az autók részt vesznek a pénteken kezdődő, hétvégi, negyedik Food Truck Show-n, a Kincsem Parkban, ahol több mint félszáz büfékocsi kínálatát kóstolhatják meg az érdeklődők.
Vad-Horváth Zoltán az MTI-nek elmondta: a fővárosban 80-100 korszerű, prémium szolgáltatást nyújtani képes büfékocsi működik, számuk országosan akár a 150-et is elérheti. Egy-egy büfékocsi kialakítása 10-15 millió forintba kerül. Az autókból 3-5-féle gyorsan, utcán fogyasztható ételt kínálnak. Ez az étkezési forma egyre népszerűbb – emelte ki a Magyar Street Food Egyesület elnöke. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink