Starbucks nyári kávékoktélok hőség idejére
Forró nappalok, szikrázó fények és hűs strandok. A nyári hőségben fokozottan fontos odafigyelni a megfelelő hidratálásra. A Starbucks kávémesterei ennek érdekében állították össze különleges szezonális kávékoktél-válogatásukat, amelyek nem csak finomak, de változatosságot is hoznak a nyári mindennapokba. A frissítő italkülönlegességek bárhol könnyedén elkészíthetők.
A Starbucks baristái és kávémesterei hosszú ideig tanulják a kávékészítés módszerét és titkait, így pontosan tudják, hogy az adott kávéfajtához milyen pörkölés illik, milyen kávékészítő eszközzel főzve a legfinomabb és milyen ízekkel harmonizál legjobban. A következő kávékoktélok akár otthon vagy akár az irodában is könnyen elkészíthetők, hogy ne csak a nyári bulik, de a mindennapok is színesebben teljenek.
Golden Kenya koktél
A receptet Deák Dóra alkotta mindazoknak, akik az édes, habos, kávéval teli koktélokat kedvelik, vitamindús narancs kíséretében.
Hozzávalók: 140ml Starbucks Kenya kávé, 100ml rostos narancslé, 5 db kávétejszín, 37,5ml vanília szirup
Elkészítés: A Kenya kávét elkészítjük pour overben. Shakerben összekeverjük a kávét, a narancslevet és a vaníliaszirupot. Hozzáadunk egy adag jeget és a kávétejszíneket, majd felrázzuk. Díszítésnek használjunk egy naracskarikát, a pohár szélére akasztva.
Tipp: A jeget a tejszín előtt adjuk hozzá, hogy lehűtse az italunkat és ne csapódjon ki a fehérje.
City Jungle
Végh Emese a pezsgő nappalok és éjszakák rajongóinak álmodta meg ezt a koktélt, amely gyümölcsökkel és csokoládéval adja meg a napindító erőt és igazi agyserkentőként kísér végig a mindennapokon.
Hozzávalók: 27g Starbucks Veranda kávé, 1 db mangó, 1 db ananász, 3 kanál fehércsokoládé, kókuszreszelék, 1,5%-os tej, jég
Elkészítés: A felszeletelt ananászt a pohár aljára helyezzük, hozzáadjuk a három kanál csokit és a jeget. Ráöntjük a pépesített mangót, majd a tetejére a durvára őrölt, french pressben készített Veranda kávét töltünk. Ízlés szerint tehetünk rá kókuszreszeléket, kávébabot vagy mangót is.
Mentás-Csokis Álom
Geiger Gábor receptje azok számára készült, akik igazi energiabombára vágynak és a hétköznapok különlegességét keresik. A koktélban a kávé és a jótékony hatású gyümölcsök kombinációja keveredik a menta és csoki párosával.
Hozzávalók: 2×20 ml mokka, dupla eszpresszó, menta, csoki, tej, málna szirup, lime, marok jég
Elkészítés: 2×20ml mokkát és mentát teszünk egy üvegpohárba, majd hozzáöntjük a dupla adag presszókávét, valamint a tejet és a jeget. A pohár maradék részébe 15ml málnasziruppal kevert tejhabot teszünk, a hab tetejére pedig csokoládéreszelék és a lime kerül.
+1 Summer Morning
A friss ébredést Győri Emese koktélja biztosítja, a hűs cold brew és az immunerősítő bazsalikomlevél segít majd, hogy a reggeli energia estig tartson.
Hozzávalók: 15 ml barack szirup, cold brew, szűrt víz, fél adag jég, bazsalikomlevél
Elkészítés: 15ml barakcszirupot töltünk egy shakerbe, ehhez hozzáadjuk a jeget, a szűrt vizet és a bazsalikomlevelet, majd összerázzuk. A pohár alsó részébe cold brewt öntünk, erre kerül a jég és a shaker tartalma.
Kapcsolódó cikkeink
Az AI hatása Észak-Amerikában 2030-ra elérheti az 1,6 ezer milliárd dollárt
A kiskereskedők eltérő mértékben bár, de profitálhatnak a mesterséges intelligencia…
Tovább olvasom >2028-ig ezer kávézóra bővítené Starbucks hálózatát a Tata Indiában
A Tata Consumer Products (TCPL) jelentős bővítést tervez a Tata…
Tovább olvasom >Best Global Brands: a legértékesebb márkák 2024-ben
Az Interbrand globális márkatanácsadó cég idén ősszel mutatta be a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete
2024. december 10-én délben megnyílt a SHEIN első magyarországi üzlete…
Tovább olvasom >Rekordszámú feladatot oldottak meg az iskolások: az Etesd az Eszed oktatóprogram népszerűsége töretlen
Véget ért a Nestlé az Egészségesebb Gyerekekért és az Okos…
Tovább olvasom >A TikTok hódítója: Dubaji csokiőrület a Lidlben
A karácsonyi ünnepek közeledtével egyre nagyobb kereslet mutatkozik egy igazán…
Tovább olvasom >