Sprÿng márkanév alatt kínál az Ÿnsect lisztbogárlárva-alapú állateledel alapanyagokat

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2023. 05. 17. 09:59

A lisztbogárlárva-alapú tápok gyártója, a Ÿnsect új összetevő márkát indított a kisállateledel-gyártók számára.

A Sprÿng márka lisztbogár-lárva (Tenebrio molitor) felhasználásával előállított, száraz és nedves állateledelekbe „könnyen beépíthető, semleges ízű, szagtalan és világosbarna színű hozzávalókat” kínál.

A márka szerint a lisztbogár-lárva magas, 71% körüli fehérjetartalommal rendelkeznek és a „környezetterhelésük alacsony”, mivel melegítés után minimális mennyiségű szilárd hulladékanyagot („hamut”) hagynak maguk után.

A márkában megtestesül a vállalat küldetése, mely szerint „forradalmasítja élelmiszer-rendszerünket, legyen szó akár az emberekről, akár a háziállatokról” – mondta Sprÿng.

„Kisállataink a családunk részei, és nincs fontosabb a család egészségénél és biztonságánál” – mondta Benjamin Armenjon, az Ÿnsect állateledelért és -egészségügyért felelős vezérigazgatója.

„Ezt szem előtt tartva törekedtünk a Sprÿng megalkotásával életminőségük lehető legmagasabb szintre emelésére.”

A márka az állateledel-gyártóknak „a legmagasabb minőségű tápanyagokkal fenntartható megoldást kínált” – tette hozzá Armenjon.

A bevezetés keretében az Ÿnsect az állateledel-piacra mint rövid távú fejlesztési stratégiájának egyik pillérére tekint és összpontosít.

A vállalkozás most készül az első szállításokra a franciaországi Amiens-ben található új Ÿnfarmjáról, amely állítása szerint „a világ legnagyobb vertikális farmja„.

The Grocer

Kapcsolódó cikkeink