Sprÿng márkanév alatt kínál az Ÿnsect lisztbogárlárva-alapú állateledel alapanyagokat
A lisztbogárlárva-alapú tápok gyártója, a Ÿnsect új összetevő márkát indított a kisállateledel-gyártók számára.
A Sprÿng márka lisztbogár-lárva (Tenebrio molitor) felhasználásával előállított, száraz és nedves állateledelekbe „könnyen beépíthető, semleges ízű, szagtalan és világosbarna színű hozzávalókat” kínál.
A márka szerint a lisztbogár-lárva magas, 71% körüli fehérjetartalommal rendelkeznek és a „környezetterhelésük alacsony”, mivel melegítés után minimális mennyiségű szilárd hulladékanyagot („hamut”) hagynak maguk után.
A márkában megtestesül a vállalat küldetése, mely szerint „forradalmasítja élelmiszer-rendszerünket, legyen szó akár az emberekről, akár a háziállatokról” – mondta Sprÿng.
„Kisállataink a családunk részei, és nincs fontosabb a család egészségénél és biztonságánál” – mondta Benjamin Armenjon, az Ÿnsect állateledelért és -egészségügyért felelős vezérigazgatója.
„Ezt szem előtt tartva törekedtünk a Sprÿng megalkotásával életminőségük lehető legmagasabb szintre emelésére.”
A márka az állateledel-gyártóknak „a legmagasabb minőségű tápanyagokkal fenntartható megoldást kínált” – tette hozzá Armenjon.
A bevezetés keretében az Ÿnsect az állateledel-piacra mint rövid távú fejlesztési stratégiájának egyik pillérére tekint és összpontosít.
A vállalkozás most készül az első szállításokra a franciaországi Amiens-ben található új Ÿnfarmjáról, amely állítása szerint „a világ legnagyobb vertikális farmja„.
Kapcsolódó cikkeink
A francia szupermarketeknek tájékoztatniuk kell a vásárlókat a termékméret csökkentésről
Július 1-jétől a francia szupermarketeknek ún. „zsugorflációs”tájékoztatási kötelezettsége van, azaz…
Tovább olvasom >Az online csatorna már a francia élelmiszerpiac 10%-át adja
A Kantar friss adatai szerint az online értékesítés a teljes…
Tovább olvasom >Tálak újratöltve
Bár a tavalyi év „árzivataros” hónapjaiban sok háztartásban állateledel helyett…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyarországon évente mintegy kétmillió tonna élelmiszer-hulladék keletkezik
Az indokolatlan fogyasztás környezeti veszélyeire és a hulladékok újrahasznosításának fontosságára…
Tovább olvasom >„Kukába az élelmiszerpazarlással” – plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja
A Fenntarthatósági Témahét alkalmából „Kukába az élelmiszerpazarlással” címmel indít plakáttervező…
Tovább olvasom >Több mint 200 üzlettel bővül a Rossmann
Üzlethálózatának bővítésére és modernizálására több száz millió eurót fordít az…
Tovább olvasom >