Sprÿng márkanév alatt kínál az Ÿnsect lisztbogárlárva-alapú állateledel alapanyagokat
A lisztbogárlárva-alapú tápok gyártója, a Ÿnsect új összetevő márkát indított a kisállateledel-gyártók számára.
A Sprÿng márka lisztbogár-lárva (Tenebrio molitor) felhasználásával előállított, száraz és nedves állateledelekbe „könnyen beépíthető, semleges ízű, szagtalan és világosbarna színű hozzávalókat” kínál.
A márka szerint a lisztbogár-lárva magas, 71% körüli fehérjetartalommal rendelkeznek és a „környezetterhelésük alacsony”, mivel melegítés után minimális mennyiségű szilárd hulladékanyagot („hamut”) hagynak maguk után.
A márkában megtestesül a vállalat küldetése, mely szerint „forradalmasítja élelmiszer-rendszerünket, legyen szó akár az emberekről, akár a háziállatokról” – mondta Sprÿng.
„Kisállataink a családunk részei, és nincs fontosabb a család egészségénél és biztonságánál” – mondta Benjamin Armenjon, az Ÿnsect állateledelért és -egészségügyért felelős vezérigazgatója.
„Ezt szem előtt tartva törekedtünk a Sprÿng megalkotásával életminőségük lehető legmagasabb szintre emelésére.”
A márka az állateledel-gyártóknak „a legmagasabb minőségű tápanyagokkal fenntartható megoldást kínált” – tette hozzá Armenjon.
A bevezetés keretében az Ÿnsect az állateledel-piacra mint rövid távú fejlesztési stratégiájának egyik pillérére tekint és összpontosít.
A vállalkozás most készül az első szállításokra a franciaországi Amiens-ben található új Ÿnfarmjáról, amely állítása szerint „a világ legnagyobb vertikális farmja„.
Kapcsolódó cikkeink
Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Ügyfélszolgálati központot nyitott a Fressnapf-csoport Pécsen
Ügyfélszolgálati központot nyitott Pécsen a hobbiállat-eledelek és -felszerelések forgalmazásával foglalkozó…
Tovább olvasom >Európában elsőként Nagy-Britanniában engedélyezték a sejttenyésztett húst állateledelként
Nagy-Britanniában engedélyezték a laboratóriumi hús állateledelként való felhasználását, így ez…
Tovább olvasom >További cikkeink
Megvette a Valeo Foods az Appalaches Nature-t
Megvásárolta a Valeo Foods Group a kanadai juharszirup-gyártó Appalaches Nature-t.…
Tovább olvasom >Franciaországban és Brazíliában növekszik, Európában küszködik a Carrefour
Az Európában meglehetős kihívást jelentő körülmények ellenére elégedett a Carrefour…
Tovább olvasom >Közel felére esett vissza az élelmiszer-ipari innovációk száma 2007 óta
A Mintel piackutató cég szerint a 2024 januárja és májusa…
Tovább olvasom >