Sok fesztiválozó hagyja veszni feltöltött keretét

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 07. 18. 10:49

A FestiPay nevű rendszer biztosítja a készpénzmentes fizetési lehetőséget, azonban sok fesztiválozó nem meríti ki a feltöltött keretet, s nem is intézkedik a visszaírásáról a helyszínen – írja a Világgazdaság Online.

Tavaly több mint 104 millió forint bevétele származott a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zrt.-nek (Sziget) a kártyán maradó összegekből – olvasható a társaság 2018-as gazdasági beszámolójában. Ezt a tételt a FestiPay nevű rendszer generálta, amely egyebek mellett a Sziget Fesztiválon, a VOLT Fesztiválon és a Balaton Soundon is biztosítja a készpénzmentes, integrált beléptetési-fizetési lehetőséget.

A FestiPay kifejezetten rendezvények fizetési megoldásaira specializálódott, és még 2015-ben alapította a Cardnet és a Sziget (az utóbbinak tavaly év végén 31,5 százalékos tulajdonosi részesedése volt). A fesztiválozók karszalagjukba (korábban kártyába) épített csip segítségével érintéssel tudják kifizetni a számlájukat. Az egyenleget

mobilapplikációról,
online átutalással
vagy a helyszínen készpénzzel
és bankkártyával lehet feltölteni.
Gyakori eset, hogy az előzetesen jóváírt keretet nem egészében meríti ki a tulajdonosa, s nem is intézkedik a visszaírásáról a helyszínen. (vg.hu, Hecker Flórián)

Kapcsolódó cikkeink