Síva ritkán megy pénztárosnak: fekete munkáltatók buktak le a kassza miatt

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 29. 12:00

Online pénztárgépek buktatták le azokat a munkáltatókat, akik megpróbálták kijátszani a foglalkoztatás szabályait. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal dél-alföldi revizorai olyan vállalkozásokat ellenőriztek, ahol több online kassza üzemelt, mint ahány alkalmazottat bejelentett a cég. Előfordult, hogy a vállalkozásnak nem volt alkalmazottja, egyszerre mégis több pénztárgép működött a telephelyein.

penztargep-jo

Nem csupán a bevételek eltitkolását képes felfedni az online pénztárgép, hanem azt is, ha az alkalmazottakat nem szabályosan foglalkoztatják, esetleg teljesen feketén dolgoztatják. Az online pénztárgépek által küldött adatok jól tükrözik egy vállalkozás nyugtaadási gyakorlatát, amit összevetve a vállalkozásról rendelkezésre álló egyéb adatokkal, rögtön feltűnnek azok az eltérések, amelyek megalapozhatnak egy ellenőrzést. Így történt ez a Dél-Alföldön is.

A revizorok a közelmúltban azokat ellenőrizték, akiknél több online pénztárgép is üzemel, ugyanakkor a vállalkozásokat egyetlen személy működteti, bejelentett alkalmazott nélkül – számolt be a Hír6 portál. A próbavásárlások során kiderült, hogy több esetben elmaradt a helyszínen tartózkodó alkalmazott bejelentése. Nehéz volt magyarázatot adni arra az esetre is, amikor a részmunkaidős alkalmazott által kezelt pénztárgép teljes munkaidőben működött.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/1000-siva-ritkan-megy-penztarosnak-fekete-munkaltatok-buktak-le-a-kassza-miatt

Kapcsolódó cikkeink