Selejtalmából készült forralt bort kínál a finn Kesko

Szerző: Trademagazin Dátum: 2021. 11. 08. 16:58

Új termékkel jelentkezik ősszel a finn Kesko: a Hyvis Glögi nevet viselő forralt bor minőség-ellenőrzésen átesett, de a szupermarketek standjaira már el nem jutó almából készül. A termékötlet a friss és fogyasztható, de kinézetük miatt kereskedelmi forgalomba hozatalra nem alkalmasnak ítélt gyümölcsöket, bogyókat és zöldségeket használó Hyvis juice gyártósorain merült fel. Az ötlet népszerűnek tűnik, hiszen a kereskedelmi lánc állítása szerint immár 9000 üvegnyit el is adtak előre. A Kesko az élelmiszer-hulladékban látja a klímaváltozás egyik legfontosabb okát, ezért mindent megtesz annak minimalizálásáért, például a szerves hulladékból biogáztermeléssel, vagy a megmaradt kenyérből sör és új kenyér előállításával.

A K-food üzletek 2020-ban rekord mértékben, 9%-kal csökkentették az élelmiszer-hulladék mennyiségét.

A fenti cikk a Trade magazin 2021/11. számában is megjelent.

Kapcsolódó cikkeink