Sejtalapú tejből készített joghurtot a Wilk
A Wilk izraeli élelmiszer-technológiai vállalat elkészítette a világ első, laboratóriumi tejzsírból készült joghurtját. A hagyományos tejtermékekből és tenyésztett sejtek által létrehozott tejből készült termék joghurttal szemben támasztott kémiai és biológiai követelményeknek való megfelelését külső laboratóriumok értékelték – közölte a vállalat.
A joghurt a Wilk technológiai képességeit hivatott igazolni. Nagy valószínűséggel nem olyan termékről van szó, amelyet a vállalat magában kíván fejleszteni a közeljövőben, mert mint a vállalat közleményében jelezte, jelenleg a fő hangsúlyt a csecsemőtápszerekben felhasználható sejtalapú emberi tejzsír előállítására helyezi.
Kapcsolódó cikkeink
Bojkott a gázai háború miatt
Izrael és a Hamász közötti háború októberi kezdete óta az…
Tovább olvasom >A Wizz Air újraindítja a Budapest és Tel-Aviv közötti járatát
A Wizz Air újraindítja Budapest és Tel-Aviv közötti járatait márciusban…
Tovább olvasom >Stratégiai partnerség előtt Magyarország és Izrael a mezőgazdaság terén
Az öntözésfejlesztésről, oktatási és tudományos partnerségről, valamint hosszú távú agrár…
Tovább olvasom >További cikkeink
Nébih: a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult a tavaszi élelmiszerellenőrzés
Körülbelül ugyanannyi figyelmeztetéssel, de a tavalyinál kevesebb bírsággal zárult az…
Tovább olvasom >Fidelity International befektetési kitekintő: fontos az időzítés
Az év során eddig csökkent az infláció, és a piacok…
Tovább olvasom >KPMG: Meglepően gyorsan alkalmazkodtak a polikrízishez a női felsővezetők
Megnövekedett munkaterhelésük ellenére optimisták a női felsővezetők a vállalati növekedést,…
Tovább olvasom >