Sejtalapú tejből készített joghurtot a Wilk
A Wilk izraeli élelmiszer-technológiai vállalat elkészítette a világ első, laboratóriumi tejzsírból készült joghurtját. A hagyományos tejtermékekből és tenyésztett sejtek által létrehozott tejből készült termék joghurttal szemben támasztott kémiai és biológiai követelményeknek való megfelelését külső laboratóriumok értékelték – közölte a vállalat.
A joghurt a Wilk technológiai képességeit hivatott igazolni. Nagy valószínűséggel nem olyan termékről van szó, amelyet a vállalat magában kíván fejleszteni a közeljövőben, mert mint a vállalat közleményében jelezte, jelenleg a fő hangsúlyt a csecsemőtápszerekben felhasználható sejtalapú emberi tejzsír előállítására helyezi.
Kapcsolódó cikkeink
Izrael vészhelyzeti búzaellátásról állapodott meg Romániával
Izrael élelmezésbiztonságának erősítése érdekében Avi Dichter mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter vészhelyzeti…
Tovább olvasom >Bojkott a gázai háború miatt
Izrael és a Hamász közötti háború októberi kezdete óta az…
Tovább olvasom >A Wizz Air újraindítja a Budapest és Tel-Aviv közötti járatát
A Wizz Air újraindítja Budapest és Tel-Aviv közötti járatait márciusban…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szárnyal a gyorskereskedelem Indiában
Az indiai fogyasztók – különösen a fiatalabbak – egyre gyorsabb…
Tovább olvasom >Megújítja digitális hűségprogramját a német REWE Group
Adatvezérelt technológiákkal átfogoan megújítja a REWE és Penny vásárlók számára…
Tovább olvasom >Bezárja zambiai üzemét a Lactalis
A Lactalis Csoport bizonyos piaci dinamikákra hivatkozva bezárja zambiai üzemét…
Tovább olvasom >