Schobert Norbert teljesen kiszállt cége irányításából

Szerző: Trademagazin Dátum: 2022. 12. 14. 10:06

Múlt péntekre „sürgősségi partnertalálkozót” hívott össze Schobert Norbert a Norbi Update Zrt. franchise-partnereinek, miután a cég bolthálózatai az ellehetetlenülés határára sodródtak. Bejelentette: „az egészségi állapotában bekövetkezett változások” hatására a Norbi Update Zrt. operatív működésébe szakmai és pénzügyi partnert von be.

Schobert Norbert

A találkozóról hírlevélben is tájékoztatást adtak az eseményen részt venni nem tudó franchise-partnereiknek. Ebben arról írnak, hogy a fitneszguru a termékfejlesztéssel foglalkozik a jövőben, a marketinget a felesége, Rubint Réka viszi tovább, míg az operatív működést egy új szakmai stábra bízzák. Az új partnerről a hírlevélben azt közölték, hogy a VIV Csoporthoz tartozó egyik cég lesz, míg magán az eseményen Fazekas Zoltánt mutatta be Schobert a Norbi Update megmentőjeként (de az ő nevét a hírlevél nem említi).

A 24.hu felidézi: a VIV egy svájci székhelyű cégcsoport, amely a második Orbán-kormány idején került a címlapokra, a meghirdetett elszámoltatás egyik nagy lenyúlásaként tálalt adonyi Magtárház Kft. ügye kapcsán. A raktárbázist 11 milliárd forint MFB-hitellel, tehát állami támogatással építették, a gyanú szerint a piaci árhoz képest több százmillió forinttal drágábban. Fazekas Zoltán neve is előkerült az ügyben, mint aki a Magtárház Kft.-t tulajdonló svájci VIV Holding AG képviseletében tárgyalt többek között az MFB-vel.

A lap úgy tudja, hogy az üzleteket működtető franchise-partnereknek új szerződéseket kell kötniük, de a Norbi Update helyett egy új céggel, miután a hírlevélben az áll: „A cég operatív felépítése elkezdődött, amint a teljes struktúra készen áll, tájékoztatni fogunk Titeket.”

Kapcsolódó cikkeink