Szabály és racionalitás
Az élelmiszer-vállalkozókat, vendéglátókat jogszabály kötelezi arra, hogy az általuk kínált élelmiszerek allergiát és intoleranciát okozó összetevőiről pontos tájékoztatást nyújtsanak vendégeiknek. A NÉBIH most segédletet készített a vendéglátósoknak, amelyben összefoglalják, hogy azok miként tájékoztassák vendégeiket a felszolgált ételek allergén összetevőiről. Az iránymutató dokumentum a kötelezően betartandó jogszabályi előírások mellett hasznos, gyakorlatias tanácsokat is tartalmaz annak érdekében, hogy a vendéglátók pontos, szakszerű információkkal segíthessék a fogyasztók tudatos és felelős ételválasztását. Foglalkozik például annak kérdésével, milyen szabályok szerint kell a vendégeket tájékoztatni, kinek a feladata a munkatárs kiképzése, vagy hogy mit kell tennie a vendéglátónak, ha a vendége megbetegedést jelez. A vendégek a kapott információk alapján dönthetik el, hogy elfogyasztják az ételt vagy elutasítják azt.
A részletes segédlet letölthető a NÉBIH új címen elérhető honlapjáról: http://portal.nebih.gov.hu/. //
Kapcsolódó cikkeink
Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét újra elérte a madárinfluenza
Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki Békés és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye több…
Tovább olvasom >Vetőburgonya-vásárláskor kizárólag fémzárolt vetőgumók közül érdemes választani
Jó minőségű, biztos termést hozó, egészséges vetőgumók ültetéséhez csak fémzárolt…
Tovább olvasom >A kormány az import bejelentésének előírásával is védi a mezőgazdaságot
Az agráriumot a háború és Brüsszel politikája egyaránt sújtja. A…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le…
Tovább olvasom >Meglepő ízibridek – A nap képe
Szeretjük a csokoládét! Sokunk kedvenc chiliszósza pedig az évekkel ezelőtt…
Tovább olvasom >Szélsőségek koktélpohara – A nap videója
Nem próbálnánk megjósolni, csúcsbárokban mennyire alkalmaznák, de a nagyon forró…
Tovább olvasom >