Rommá ellenőrizték a kocsmákat az adóellenőrök

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 08. 13. 11:38

Nagyszabású, összehangolt ellenőrzést hajtott végre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal a fővárosban. Az elmúlt hét végén 32 frekventált vendéglátóhelyet látogattak meg egy időben a revizorok, egy-egy helyszínre háromszor is visszatértek. A vizsgált vendéglátóhelyek online pénztárgépekbe beütött forgalma 30 százalékkal nőtt az előző hét péntekjéhez képest. A NAV visszatérően ellenőriz mindaddig, amíg az adózás tekintetében rend nem lesz a fővárosi vendéglátóhelyeken.

penztargep-jo

Összehangolt fővárosi kocsmarazziát tartott a NAV múlt péntekről szombatra virradóra – tájékoztatott az adóhatóság sajtóirodája. Összesen 110 ellenőr szállta meg Budapest belső kerületeinek népszerű vendéglátóhelyeit, romkocsmáit. A 32 helyszín némelyikére háromszor is visszatértek, hogy valós képet kapjanak a vállalkozás adózási fegyelméről.

Bár a revizorok találtak olyan vendéglátóhelyet is, amelynél a többszöri ellenőrzés sem tárt fel szabálytalanságot, az éjszaka általános tapasztalata mégiscsak az, hogy a kiemelt ellenőrzésről szóló előzetes felhívások ellenére a vendéglátósok 65 százaléka követett el valamilyen szabálytalanságot, 38 százalékuk egyáltalán nem adott nyugtát a bevételeiről.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/989-romma-ellenoriztek-a-kocsmakat-az-adoellenorok

 

 

Kapcsolódó cikkeink