Részvételi csúccsal ért véget az agrárkamarai választás

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 05. 20. 11:20

Részvételi csúccsal ért véget az agrárkamarai választás, a nem hivatalos adatok szerint csaknem 79 ezren szavaztak – közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) az MTI-vel pénteken.

Közel 79 ezer szavazattal részvételi csúcsot hozott az agrárkamarai választás

A részvétel majdnem kétszeresen múlta fölül a legutóbbi, 2017-es választást, így a megyei küldöttjelölti listákat állító Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), valamint 17 támogató szervezetük minden eddiginél nagyobb felhatalmazást kapott – írták.

Nemzetközi összehasonlításban is egyedülállóan magas a 18,5 százalékos részvételi arány, az EU más tagállamaiban általában néhány százalék – tették hozzá.
A pénteki voksolás eredményét hivatalosan hétfőn állapítják meg. A megyei alakuló küldöttgyűléseket június 13. és 17. között, a kamara alakuló ülését július 7-én tartják. A NAK a közlemény szerint abban bízik, hogy ezt követően az eddigieknél is hatékonyabban képviselheti az ágazati érdekeket.

A megyei küldöttválasztásokon az agrárkamara korábbi tájékoztatása szerint a szavazásra jogosultak száma csaknem 400 ezer volt. Szavazati joggal a NAK pártoló és tiszteletbeli tagjain kívül valamennyi kamarai tag rendelkezett. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink