Rendszeres fogyasztásra válasszunk inkább soványabb sonkaféléket

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 06. 29. 11:17

A húskészítmények dietetikai megítélése több más tényező mellett a zsírtartalmuk szerint történik, rendszeres fogyasztásra elsősorban a soványabb sonkafélék (pl. pulykamell sonka) ajánlottak. A sonkák népszerűsége az elmúlt évtizedben megnövekedett,kifejezetten keresett és kedvelt termékek itthon is, és nem csak a fogyókúrázók, a rendszeres testedzést végzők, tudatos táplálkozók kedvencei közé tartoznak.A Sága Foods Zrt. ezeket vette figyelembe, amikor bővítette kínálatát a prémium kategóriás Royal sonkacsalád piacra dobásával. Az új családba tartozik a pulykamell húsból készült Selyemsonka, és a két igazi ínyenc csirkemell sonka kapros és paprikás fűszerbevonatban. A Royal sonkák laktóz- és gluténmentesek, igen alacsony–1-2%-os–zsírtartalmúak, nem tartalmaznak hozzáadott szóját és ízfokozókat, hústartalmuk magas,80-85%-os, ami jóval meghaladja az Élelmiszerkönyvi előírásokat.

Royal-csirkemell_paprikas

„Az elmúlt 15 évben mind a táplálkozástudomány, mind az élelmiszeripar sokat változott, fejlődött, és ezzel párhuzamosan a fogyasztói társadalom is formálódott. A legszembetűnőbb talán a tudatos vásárlók számának növekedése, másik oldalon pedig a fogyasztók érdekeit védő, és az élelmiszerbiztonságra mindjobban törekvő új, élelmiszerekkel kapcsolatos jogszabályok megjelenése. A Sága Foods, követve a nemzetközi és hazai trendeket döntött a prémium kategóriás Royal sonka család fejlesztése és piaci bevezetése mellett.” – mondta Szalayné Szilvágyi Erzsébet kereskedelmi vezető.

Kapcsolódó cikkeink