Regeneratív mezőgazdaságból származó búzát használt a Digiorno pizzához a Nestlé
A Nestlé Digiorno ellátási láncában az amerikai búzatermesztők regeneratív mezőgazdasági gyakorlatába fektetett be annak érdekében, hogy pizzáihoz minél egészségesebb és fenntarthatóbb alapanyagokat használhasson.
A 2050-re a nettó zéró kibocsátás elérését célzó ütemterv részeként a vállalat célja, hogy 2025-re a legfontosabb alapanyagainak 20%-át, 2030-ra pedig 50%-át talajmegújító módszereket alkalmazó gazdaságoktól szerezze be.
– Olyan megoldásokat kell találnunk, amelyek közös értéket teremtenek az egész ökoszisztémában – értéket számunkra, a gazdálkodók számára, fogyasztóink és a bolygó számára. Ez a gabonatermesztőkbe történő befektetés csak egy példája annak, hogy miként váltjuk valóra elkötelezettségünket az ellátási láncunkban
– mondta Steve Presley, a Nestlé Zone North America vezérigazgatója.
Több mint 40.000 hektárnyi mezőgazdasági területen alkalmaznak majd víz-, energia- és műtrágyahatékony regeneratív gyakorlatokat. Ez a terület kétszer akkora, mint amekkora a Digiorno pizzához szükséges búza termesztéséhez szükséges.
Kapcsolódó cikkeink
Új fejezet nyílt a Pizza Hut történetében: Magyarországi modell alapján újulhat meg az étteremlánc
Szeptember 12-én vágták át a szalagot Pécs legnépszerűbb sétálóutcájában, a…
Tovább olvasom >Önálló vállalkozásba szervezi víz- és prémiumital-üzletágát a Nestlé
A jövő év elejétől globálisan önálló vállalkozásba szervezi víz- és…
Tovább olvasom >150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >