Regeneratív mezőgazdaságból származó búzát használt a Digiorno pizzához a Nestlé
A Nestlé Digiorno ellátási láncában az amerikai búzatermesztők regeneratív mezőgazdasági gyakorlatába fektetett be annak érdekében, hogy pizzáihoz minél egészségesebb és fenntarthatóbb alapanyagokat használhasson.
A 2050-re a nettó zéró kibocsátás elérését célzó ütemterv részeként a vállalat célja, hogy 2025-re a legfontosabb alapanyagainak 20%-át, 2030-ra pedig 50%-át talajmegújító módszereket alkalmazó gazdaságoktól szerezze be.
– Olyan megoldásokat kell találnunk, amelyek közös értéket teremtenek az egész ökoszisztémában – értéket számunkra, a gazdálkodók számára, fogyasztóink és a bolygó számára. Ez a gabonatermesztőkbe történő befektetés csak egy példája annak, hogy miként váltjuk valóra elkötelezettségünket az ellátási láncunkban
– mondta Steve Presley, a Nestlé Zone North America vezérigazgatója.
Több mint 40.000 hektárnyi mezőgazdasági területen alkalmaznak majd víz-, energia- és műtrágyahatékony regeneratív gyakorlatokat. Ez a terület kétszer akkora, mint amekkora a Digiorno pizzához szükséges búza termesztéséhez szükséges.
Kapcsolódó cikkeink
Snoop Dogg új funkcionális italokat dob piacra
Snoop Dogg és a Harmony Craft Beverages Iconic Tonics néven…
Tovább olvasom >15 millió eurót invesztál spanyol kávégyárába a Nestlé
15 millió eurós beruházást jelentett be spanyolországi Girona gyárában a…
Tovább olvasom >Hangsúlyosabb megjelenést kapnak az európai termékek a dán Salling Group üzleteiben
Új, „fekete csillagos” címkét vezet be üzleteiben a dán Salling…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >