Red Bull Music Academy nemzetközi workshopjának új helyszíne Madrid

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 14. 12:07

A 2011-es évi Red Bull Music Academy-t Madridban rendezzük. Az Akadémiának helyet adó épület, a kortárs művészet egyik legnépszerűbb helyszíne állandó kulturális találkozóhellyé válik.

A 2011-es évi Red Bull Music Academy helyszínéül a Matadero Madrid egyedülálló épülete szolgál. A 20. század eleji Madrid egyik legjellegzetesebb ipari építészeti területét jelenleg a spanyol főváros egyik legnagyobb kortárs művészeti központjává alakítják át.

A Red Bull Music Academy, amelyet 2011. október 23. és november 25. között rendeznek, új otthont teremt a zenei tevékenységek számára a Matadero Madridban. A város önkormányzatának művészetekért felelős osztályával való együttműködésnek köszönhetően az Akadémia helyszíne kulturális találkozóhelyként működik majd tovább, és az elkövetkező években a zenének is helyet biztosít. Az egyedülálló lehetőségnek köszönhetően a 2011-es Akadémia számára épülő stúdiók is új berendezést és külsőt kapnak.


A Matadero Madrid célkitűzése a kultúra integrált megközelítése, továbbá nyüzsgő laboratórium létrehozása új, különböző művészeti ágakat ötvöző projektek számára az előadó- és vizuális művészetek, dizájn, zene, tánc, építészet, várostervezés, divat, irodalom, mozi és filozófia területén.

Örömmel jelentjük be, hogy az idei Red Bull Music Academy számára rendhagyó helyszínt találtunk. Ugyanakkor nem győzzük hangsúlyozni, mennyire nehezünkre esett meghozni a döntést, hogy az Akadémiát nem Japánban rendezzük.

Az Akadémia megszervezése egy évig tartó folyamat, amelynek során felvesszük a kapcsolatot a helyi művészekkel és kulturális intézményekkel, egy körülbelül 100 főből álló lelkes csapatot hozunk létre, nemzetközi előadókat keresünk meg, a hatóságoknál intézkedünk az engedélyekkel kapcsolatban, továbbá stúdiókat építünk, a helyszínt pedig inspiráló környezetté alakítjuk át.

Annak ellenére, hogy az Akadémia októberben kezdődik, a tokiói rendezvényre már 2010 áprilisában megkezdtük a készülődést – a legnehezebb időszak azonban most következik. A Japán észak-keleti részén március 11-én történt szörnyű eseményeket követően minél előbb döntenünk kellett az esetleges helyszínváltásról, és nyilvánvalóvá vált, hogy a tokiói esemény megrendezése pillanatnyilag lehetetlen. Ugyanakkor sokan visszamondták részvételüket azok közül, akik már korábban elküldték jelentkezésüket. Ugyanez elmondható a művészekről is, akiket felkértünk, hogy tartsanak előadást vagy lépjenek fel Tokióban. Ők biztosítják az Akadémia színvonalát, így tiszteletben kell tartanunk aggodalmukat.

A Japán zenei színterén való részvételünk és támogatásunk ezzel nem szakad meg. Ellenkezőleg, tovább fogjuk építeni az Akadémiára készülés során kialakult erős hálózatot és szoros kapcsolatokat. Továbbra is workshopokat, fellépéseket, Red Bull Music Academy rádiós versenyeket és fesztiválszínpadokat szervezünk, mint a SónarSound Tokyo eseményen, továbbá lehetőséget biztosítunk a japán kultúra bemutatkozására Madridban és azt követően is.

Kapcsolódó cikkeink