Koncepciót is adnak
A nagykonyhai berendezéseket forgalmazó, komplex konyhatechnikai szolgáltatásokat nyújtó Culina Systems Kft. 2013 óta áll partnerei rendelkezésére. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberekből álló csapat a Middleby partnereként olyan márkákat képvisel Magyarországon, mint a Hounö, Giga, Pitco, Desmon, Turbochef és a Cooktek.
A Culina üzleti filozófiájának lényege, hogy ügyfelei álmait olyan racionális értékek mentén valósítsa meg, mint a jó ár-érték arány, a hatósági előírásokhoz való alkalmazkodás és az alacsony fenntartási költségek. A hosszú távú tervezés hívei, és ezt javasolják partnereiknek is, mert egy professzionális konyhában nem biztos, hogy az fog sokba kerülni, ami az elején drágának tűnik.
Ezt az eszmeiséget képviselik a Hounö kombisütők is, amelyek Európa egyik 21. századi gasztronómiai „nagyhatalmában”, Dániában készülnek; ma piacra kerülő generációjuk négy évtized kreatív fejlesztő munkájának gyümölcse.
A Hounö termékek tele vannak innovatív megoldásokkal. Kategóriájukban egyedülállóan minden, a piacon megtalálható tisztítószerrel kompatibilisek, nem kellenek hozzájuk a gyártó által előírt szerek, ami miatt az átlagos 670 forintos alkalmankénti tisztítási költség akár 60 forintra is redukálható. Ugyancsak a Hounö az egyetlen kombisütő, amelyhez 4 év garanciát biztosít forgalmazója. Rengeteg különleges, élettartamukat növelő és kezelésüket biztonságosabbá, egyszerűbbé tevő megoldást alkalmaznak bennük, mint például a váltakozó forgásirányú ventilátorok, a műanyag helyett a rozsdamentes acél használata, vagy éppen a biztonsági ajtónyitási rendszer.
A Hounö kombisütők egy másik erőssége az egymásra építhetőség, ami jól jön többek között konyhabővítéskor – ilyenkor közös tisztító- és vízlágyító-rendszerrel működtethetők, sőt elszívóból is elég egy. Aki pedig már a kezdetektől nagyobb mennyiségben gondolkodik, annak ott a kezelhetőség és az energiafelhasználás optimumát megtestesítő, a piacon ugyancsak egyedülálló 16 tálcás Hounö sütő.
Világszerte a Hounö nagyon elterjedt, elismert márka, például a hajókonyhák 50 százalékán ezt használják. Maga a gyár dán Michelin-csillagos séfek segítségével fejleszti tovább a sütőit, amelyek alkalmazását a Culina mesterszakács séfjének vezetésével ingyenes konyhatechnológiai workshopokon mutatják be februárban a Sirha C41-es standján. Számos más trükk mellett naponta megmutatják például, hogyan lehet sous-vide-olni a 100 ºC alatti hőmérsékletű gőzt produkálni tudó kombisütőkben.
A Culina által forgalmazott innovatív márkák közé tartozik az amerikai Turbochef is, amely, ahogy neve is mondja, az extrém gyors sütés eszköze. Ezek a sütők 5-10-szer gyorsabbak, mint hagyományos társaik: egy nyers csirkecombból például 5 perc alatt készül el a sült fogás, a lazac elkészítéséhez elég másfél perc is. A titok a vegyes technológiában rejlik: a Turbochefek az alsó-felső-légkeveréses sütés módszerét kombinálják a mikrohullámmal. Az eredmény séf-minőségű.
Nagy igénybevételre készültek, napi 12–16 órás munkára, és programozhatóságuk miatt nemcsak szakember tudja kezelni. Klasszikus bisztrógépek, amelyekhez még elszívót sem kell kiépíteni, a készülékek akár a vendégtérben is állhatnak. Szállodákban ideálisan alkalmazhatók az éttermi konyha zárása után, mert a vendégeknek akár a recepciós is tud meleg ételt felszolgálni – a club-szendvicstől a grill zöldségen át a steakig szinte bármit.
Ahol egyformán számít a minőség és a gyorsaság, a Turbochef a praktikus megoldás. (x)
Kapcsolódó cikkeink
Pénztárgépmentes vendéglátó- és élelmiszerüzletek Budapesten
A 2018-as és 2020-as Sirha Budapest szakkiállításon építettük meg és…
Tovább olvasom >Megoldáscsomagokat kínálnak
A Sirha 2018 szakkiállítás egyik – elhelyezésében is – központi szereplője a…
Tovább olvasom >Ismét újdonságok a MARS-tól
A februári Sirha Budapest kiállításon a MARS Magyarország is bemutatta újdonságait…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >Hargita megye lesz Európa Gasztronómiai Régiója 2027-ben
2027-ben Hargita megye viseli majd az Európa Gasztronómiai Régiója címet…
Tovább olvasom >Mit neveznek összefogásnak?
Nagyon szép szakmai összefogás példája volt, amit az idei dunai…
Tovább olvasom >