Pénteken versenyez Veres István a Bocuse d’Or európai döntőjében

Szerző: Ipacs Tamás Dátum: 2020. 10. 15. 12:35

Október 15-16-án rendezik meg a Bocuse d’Or európai döntőjét, amelynek először ad otthont a Balti-tenger partján fekvő észt főváros, Tallinn.

A csütörtöki versenynap egyik látványos tálja

A világ legelismertebb gasztronómiai versenyén hazánkat a budapesti döntő győztese Veres István, és commis-ja, Molnár Bence képviseli.
A Saku Suurhallban rendezett kétnapos megmérettetés célja, a tíz legjobb séf kiválasztása, akik biztosan bekerülnek a 2021 júniusában, Lyonban tartott világdöntő mezőnyébe. A Covid-19 miatt bevezetett korlátozások hatására az idei program másképpen alakul: a tervezett 20 indulóból végül 16 ország képviselői zárt ajtók mögött mérhetik össze tudásukat, a közönség részvétele nélkül, kizárólag a szakmai zsűri jelenlétében.
A saját csapatukkal induló résztvevők kiváló képességeik mellett esztétikai érzékükkel, egyediségükkel és kreativitásukkal győzhetik meg a bírákat. A kétnapos kihívás után a zsűrire legnagyobb hatást gyakorló 10 nemzet képviselői jutnak be a végső döntőbe. A zsűriben helyet kapott Széll Tamás, Michelin-csillagos séf is, aki 2016-ban megnyerte a Bocuse d’Or Europe Budapesten rendezett kontinentális döntőjét.
 A magyar csapat pénteken reggel 8:40-kor rajtol.

A Bocuse d’Or Europe 2020 online közvetítése a bocusedor.com-on vagy a FineDiningLovers digitális magazin oldalán élőben követhető.

 

.

Címkék:

Kapcsolódó cikkeink