Pékszövetség: szemléletformálásra és a Magyar Élelmiszerkönyv fejlesztésére van szükség
A minőségi péktermékeket készítő magyar sütőipari cégek érdekében a fogyasztói tudatosság emelésére, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztésére van szükség – közölte a Pékszövetség, miután egyeztettek a Földművelésügyi Minisztérium (FM), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) képviselőivel.
Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közös közlemény szerint a megbeszélés résztvevői egyetértettek abban, hogy fel kell hívni a vásárlók figyelmét arra, hogy a tisztességtelen vállalkozások is azzal bújnak ki az idén nyáron életbe lépett új beltartalmi és minőségi előírások alól, hogy más néven – például kenyér helyett buciként – forgalmazzák termékeiket. Ezzel pedig nem csak versenyelőnybe kerülnek, hanem sok esetben a fogyasztókat is megtévesztik – tették hozzá.
Egyetértettek abban is, hogy a probléma megoldását jelentősen segítheti a fogyasztói tudatosság emelése, valamint a Magyar Élelmiszerkönyv további fejlesztése és ismertté tétele, amely a kormány nemrég elfogadott 20 pontos akciótervének is két kiemelt sarokköve.
Kapcsolódó cikkeink
Hat pékséget vásárol a Grupo Bimbo Romániában
A pékárugyártó tavaly januárban vásárolta fel a Vel Pitar helyi…
Tovább olvasom >Készülődés a SIRHA Budapest 2024-re
Az elmúlt évtized során a Közép-Kelet Európa legjelentősebb nemzetközi élelmiszeripari…
Tovább olvasom >70 éves a magyar sütőipar zászlóshajója
Nem tudni, mit szóltak volna azon a bizonyos pártbizottsági ülésen…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fontos határidő SZÉP-kártya ügyben
A SZÉP-kártya felhasználói figyelmét újabb változásokra és fontos határidőkre hívja…
Tovább olvasom >Lesz vajon Magyarországon is drónos ételszállítás?
Mérföldkőhöz érkezett a Foodora, amely elsőként kezdi meg drónokkal történő…
Tovább olvasom >Öngól a sok önkiszolgáló kassza?
Az önkiszolgáló pénztárgépek elterjedése egyre nagyobb mértékben jár együtt a…
Tovább olvasom >