Pankucsi: új módszerek áfacsalók ellen, kasszacsere után is

Szerző: trademagazin Dátum: 2014. 09. 23. 12:00

Újabb intézkedéseket hozhat a kormány az áfacsalások letöréséért. Az adóügyi helyettes államtitkár szerint az elektronikus lehetőségek kiaknázása sokat segíthet. Pankucsi Zoltán szerint az online pénztárgépek bevezetését, az útdíjrendszer és az adóhivatal összekapcsolását és a végrehajtás gyorsítását újabb intézkedések követhetik. Az acélpiacról is kisöprik a milliárdos csalásokat – írja a Magyar Nemzet Online.

ut

Folytatja az áfacsalások letöréséhez szükséges lehetőségek fejlesztését a kormányzat. A szaktárca megvizsgál minden szóba jöhető eszközt és figyelemmel kíséri a külföldön alkalmazott módszereket – nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkára az mno.hu-nak. A fordított adózás a gabona piacáról söpörte ki az áfacsalókat, a folyamat hamarosan az acéliparban is végbemegy – tette hozzá a helyettes államtitkár. Szakértők szerint az intézkedés milliárdos bevételt hozhat.

Pankucsi Zoltán szerint a különféle forgalmiadó-csalások megakadályozásában nagy szerepet játszhatnak az elektronikus lehetőségek is. Az adóhatóság hozzájut például az elektronikus útdíj-rendszer adataihoz, így könnyen megállapítható, hogy a szállító valóban küldött-e teherautót a megrendelőhöz. A közúti információk arra is módot teremtenek, hogy a pénzügyőrök útközben állítsák meg a kamionokat, s megvizsgálhassák, van-e rakomány a járművön. Sokszor ugyanis csak a teherautó rója az utakat, az áru pedig csak papíron cserél gazdát.

Bővebben: http://www.onlinekassza.hu/hirek/osszes-hir/1020-pankucsi-uj-modszerek-afacsalok-ellen-kasszacsere-utan-is

Kapcsolódó cikkeink