Pálinkázz okosan! 2021 – Nyíregyháza
Nyíregyháza ad otthont idén az Országos Pálinka- és Törkölypálinka Versenynek, amely különlegessége, hogy ebben az évben a szakmai megmérettetést külső, fogyasztóknak szóló rendezvények is kísérik.
A Pálinka Nemzeti Tanács olyan kóstolókurzusokat szervez a pálinkakedvelők számára a Korona Hotel éttermében, ahol megismerhetik az érzékszervi bírálat tematikáját, megtanulhatják felismerni a tételek erényeit és esetleges hibáit, azaz belekóstolhatnak a pálinkabírák munkájába!
Időpontok:
• 2021. szeptember 8. (szerda), 19 óra
• 2021. szeptember 9. (csütörtök), 19 óra
• 2021. szeptember 10. (péntek), 19 óra
A kurzusokat képzett pálinkabírák tartják, ahol a résztvevők többek között megtanulhatják, mi a különbség az elő és az utópárlatos párlatok között, és megkóstolhatják az elmúlt évek díjnyertes pálinkáit is.
A kurzusok hossza egy óra.
A regisztráció feltétele az alábbi kvíz helyes kitöltése, amely után e-mailben tájékoztatnak a regisztráció sikeréről. A kurzuson 20 fő vehet részt, amely létszámát a helyes válaszadók érkezési sorrendjében töltik.
A regisztrációs kérdőív ITT érhető el!
Kapcsolódó cikkeink
Latorcai Csaba: a pálinkafőzés a nemzeti kultúra szerves része
A magyar emberek számára a pálinkafőzés szinte szabadságjog, a nemzeti…
Tovább olvasom >Veszélyben a pálinka: a klímaváltozás új gyümölcsöket kényszerít a főzdékbe
A klímaváltozás komoly hatással van a hagyományos pálinka alapanyagokra, ami…
Tovább olvasom >Óriási magyar siker Amerikában: magyar pálinkafőzde nyerte el az “Év Lepárlója” díjat
Kiemelkedő minőség, kiváló ár-érték arány és szemet gyönyörködtető csomagolás –…
Tovább olvasom >További cikkeink
Új zseb nyílik a SZÉP-kártyán Aktív magyarok névvel
Mindenki a saját egészségének a kovácsa, az Aktív Magyarország program…
Tovább olvasom >MTÜ: tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai
Tovább erősítik a hazai vendéglátás versenyképességét a kormány javaslatai a…
Tovább olvasom >A 2024-es év bejglijei: Karl Cukrászda és Még1kiflit Pékség a dobogón
A Magyar Cukrász Ipartestület idén is meghirdette az Év bejglije…
Tovább olvasom >