Pálinkát hozott a Mikulás a hegyeshalmi határnál belépő utazóknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2007. 12. 07. 00:00

December 6-án, Szent Miklós – a pálinkafőzők védőszentjének – napján a Magyarországra autóval érkezők kaptak ízelítőt a hungarikumból.

A magyar pálinkát népszerűsítő eseménysorozat december 5-én  Budapesten a Művészetek Palotájában kezdődött, itt adták át a Hundeszt pálinkaverseny elismeréseit. A rendezvénysorozat a pálinkakészítők báljával ér majd véget december 14-én a budapesti Stefánia-palotában. A két időpont között számos rendezvény népszerűsíti a hungarikumot. Az események közül kiemelkedik az Árkádia pálinkafesztivál, amelyet december 5-7. között rendeznek meg a budapesti Kossuth téren, a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium árkádjai alatt. Itt tizenegy pálinkafőzde mutatkozik be.

Korábban a Magyar Pálinka Lovagrend Egyesület, valamint a Magyar Pálinkamarketing Közhasznú Társaság együttműködési megállapodást írt alá arról, hogy stratégiai módon együttműködik a két szervezet a pálinka népszerűsítésében. A megállapodás fontos pontja, hogy elsősorban a belföldi promóciót helyezik előtérbe. A pálinka népszerűsítésére jövőre 150 millió forint áll rendelkezésre, háromszor annyi, mint az idén.

 

Kapcsolódó cikkeink