Fesztiválból ünnep

Fesztiválból ünnep

Sörfesztiválok szezonja volt az idei, és a „választék” inkább a sörínyenceket, mint a sörisszákat kényeztette el. Az emlékezetes szezon sikerei közé sorolhatjuk a több mint százféle belga sörfajtát importáló Belgaco...

Tovább olvasom

Kreatív termékfejlesztés

Nem sokkal 2004-es olaszországi megjelenése után már itthon is történt egy próbálkozás a KonoPizzával, azonban az első nyitásra 2011-ig várni kellett. Egy szezonális balatonfüredi üzlet után a lánc első „igazi”...

Tovább olvasom

Gasztronómiánk nagykövetei lehetnek

Úgy jó háromnegyed éve gyanúsan megszaporodtak ebédidőben a Bock Bisztró asztalai mellett a dán szakácsok – ezzel kezdődött az örömteli történet, amit Bíró Lajos séf mesélt el egy sajtótájékoztató keretei...

Tovább olvasom

Nincs elnöke az MNGSZ-nek

Megtörtént, amire az elmúlt évtizedekben nemigen volt precedens: mandátumának lejárta előtt lemondott egy vendéglátással foglalkozó érdekvédelmi szervezet legfelsőbb vezetője. A lépés okaival foglalkozó találgatások megelőzéseképpen az MNGSZ szeptember 19-ei ülésén...

Tovább olvasom

Étteremdizájn-pályázat diákoknak

A számos étterem technológiai és beltéri tervezőjeként ismert Coninvest Kft. étteremdizájn-pályázatot hirdetett felsőfokú tanintézményekben tervezést tanuló diákoknak. A pályázók feladata egy minimum 100 m² területű étterem tervezése 40 m² terasszal...

Tovább olvasom

Jó hangulatú volt a borfesztivál

Nagy sikert és rekordszámú látogatót hozott a 20. Budavári Borfesztivál, amelyet a szintén 20 éves SPAR támogatásával szerveztek szeptember 7–11. között. Az eseményen az ország borászainak és kereskedőinek színe-java kínálta...

Tovább olvasom

Új feladatok előtt

A hosszú távú eredmények, a műhelyteremtés, az ismertség és elismertség – talán ezek azok a kategóriák, amik alapján objektív rangsort lehet felállítani szakácsok között, és ezeket tekintve Magyarországon néhány év...

Tovább olvasom

WLB, azaz Work Life Balance a nyár után is

Az állandó munkahelyi nyomás – meg persze az otthoni ösztökélés – arra buzdít mindenkit, hogy szabadságra menjen nyáron. De utána nehéz újra felpörögni – persze csak akkor, ha valóban szabadságon...

Tovább olvasom

Gálavacsora

Az ipartestület megalakulásának 20. évfordulója alkalmából november 5-én a tatai Hotel Gottwaldban rendezett gálaest részleteiről Jakabffy Lászlóval, a szervezőbizottság elnökével beszélgettünk. – A 19. századi megalapítása után a Magyar Vendéglátók...

Tovább olvasom

Vidám Doboz Napok

Két nap alatt közel 320 ezer darab, azaz több mint 1 tonnányi italos kartondoboz gyűlt össze az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés által immár harmadszor megrendezett Vidám Doboz Napok a Budapesti...

Tovább olvasom

Az olcsóbb ajándékcsomagok felé mozdult a kereslet

A testápolókat és kozmetikumokat tartalmazó karácsonyi ajándékcsomagok bolti forgalma 3 milliárd forint körül alakult a tavalyi és tavalyelőtti szezonban. A legutóbbi ünnepi időszakban értéket tekintve 2 százalékkal csökkentek az eladások,...

Tovább olvasom

Tovább nő az édes kekszek népszerűsége

Bár a liszt ára csökkenésnek indult, több más külső tényező is közrejátszik abban, hogy a kekszpiac átlagárai tovább emelkedhetnek. Így a kereskedelmi márkák amúgy is magas aránya tovább nőhet. A...

Tovább olvasom

Erősödött a hipermarket pozíciója

Jelentős iránta a kereslet, ezért különösen érdemes odafigyelni az édes keksz választékára és bolti eladásának ösztönzésére. Közel 24 milliárd forintnyi éves forgalmával a Nielsen által mért élelmiszer-kategóriák forgalom szerinti rangsorában...

Tovább olvasom

Leginkább a modern kereskedelmi csatornában vásárolunk müzlit és reggelizőpelyhet

Cereáliákat (müzlit, reggelizőpelyheket, illetve müzliszeletet) a magyar háztartások közel fele – 45 százaléka – vásárolt 2011 első félévében. Az előző év első félévéhez képest ez az arány csökkenést jelent; a...

Tovább olvasom

A gabonapehely jobban viseli a válságot a müzlinél

Eltérő forgalmi trendeket mutatnak a cereáliapiac kategóriái – igaz, ebben az egyik nagy szereplő felszámolása is közrejátszik. Ami általános érvényű: a gyártói márkák elsősorban árakciókkal tudják felvenni a versenyt a...

Tovább olvasom

Hazai utakon a hazai élelmiszerekért

Idén szeptemberben újra felbőgtek a motorok, és immár hatodszor indult útjának a Coop Rally. A hazai élelmiszeripart összefogó és bemutató versenyre minden eddiginél több csapat nevezett. A Bőcsről induló és...

Tovább olvasom

Erősödtek a gyártói márkák

Évi 10 milliárd forint körül mozog a Nielsen által mért cereáliák éves piaca. Közülük legnagyobb kategória a gabonapelyhek/szeletek. Kiskereskedelmi forgalmuk értékben is, mennyiségben is 3-3 százalékkal emelkedett 2010. december–2011. július...

Tovább olvasom

Képes-e válaszolni az FMCG-piac a digitális kor kihívásaira?

A magyar internetes társadalomra vonatkozó megállapítások a GfK Hungária által 2011 februárjában készített „Digitális fogyasztó” című tanulmányból származnak, amely a hetente internetet használók körét térképezi fel. Emellett 2011. augusztus–szeptember hónapokban...

Tovább olvasom

A gyenge forinton lovagolnak az exportőrök

Az előző év azonos időszakához képest augusztusban nyolc százalékkal bővült a kivitel és a behozatal értéke. A KSH előzetes adatai szerint az elmúlt két hónap export- és importértékének mérséklődését követően...

Tovább olvasom

A kereskedők cudar nyara

A kiskereskedelmi értékesítés volumene – a naptárhatástól megtisztított adatok alapján – 2011. júliusban 1,3 százalékkal, az első hét hónapban 0,3 százalékkal maradt el az előző év azonos időszakától. A KSH...

Tovább olvasom

25, 27, 30?

A kormány a jövő évi adóintézkedések egyik részeként deklarálta, hogy január elsejétől 25-ről 27 százalékra emeli az áfa legmagasabb kulcsát, amely mintegy 360 milliárd forinttal gazdagítja majd az államkasszát. A...

Tovább olvasom

Folyamatosan drágulnak a húsfélék

A KSH és az AKI Piaci és Árinformációs Rendszer (PÁIR) legutóbbi piaci jelentéséből kiderül, hogy Magyarországon a vágócsirke felvásárlása 19 százalékkal, élősúlyos termelői ára 18 százalékkal, kilónként 248 forintra nőtt...

Tovább olvasom

Kávé és Társai Ltd.

Nem volt véletlen a coffee szó kivétele a Starbucks logóból – többek között erről is beszélt a Spiegel című német hetilapnak adott interjújában Howard Schultz, az újra a növekedés útjára...

Tovább olvasom

Elhunyt Mózes Péter

Hosszan tartó betegség után, szeptember közepén elhunyt Mózes Péter mesterszakács, a Danubius Hotel Astoria nyugalmazott konyhafőnöke. A kiváló séf közösségi tevékenységére, állandó tenni akarására és nagy szakmai tudására alapozva munkáját...

Tovább olvasom

Húsakadémia-képzés a Tescóban

Magyarországon egyedülálló képzést indított a Tesco. Az áruházlánc Húsakadémia elnevezésű programjának keretében rendszeres, többszintű oktatást kapnak a húspultnál dolgozó munkatársak, és elsajátítanak minden tudnivalót a friss húsok kezelésével kapcsolatban. A...

Tovább olvasom

2011-ben is számos elismerés és díj a Dunapacknak

Az elmúlt évek során jelentős változások történtek a Dunapack-csoport működésében, melyek egyrészt fő tevékenységünk, a hullámtermékgyártás középpontba kerülését, másrészt a folyamatok egyszerűsítését, gyorsabbá, rugalmasabbá, nemzetközivé alakítását célozták meg. Fenti célok...

Tovább olvasom

Új lehetőségek az élelmiszeripar számára!

HUN-GREEN márkanév alatt új típusú tekercses csomagolóanyagokkal jelent meg az Ugrin Pack-Erdősi Kft. Az egyedülálló technológiával készülő termékcsalád ÖKOFOL termékei jelentős előrelépésnek számítanak a hazai élelmiszer-ipari csomagolóanyagok piacán. Az Ugrin...

Tovább olvasom

Van forrás és szándék is a kisvállalkozások hitelezésére

A kisvállalkozói szektor rendkívül sokféle vállalkozást foglal magában, amelyek tevékenységüktől vagy méretüktől függően eltérő pénzügyi, finanszírozási igényekkel rendelkeznek. Csonka Tibort, az OTP Bank Mikro-és Kisvállalati Igazgatóságának vezetőjét arról kérdeztük, hogy...

Tovább olvasom

Új innováció a Vision Box 1.1.2. áruvédelmi és prezentációs rendszer

Veroszta Ferenc, az RC Security Kft. tulajdonosa a beszélgetőpartnerem. – Mivel foglalkozik a cégük? A Vision Box márkanév ismerősen hangzik. Az RC. Security Vagyonvédelmi Kft. 1998.-ban alakult meg, őrzés, elektronikus...

Tovább olvasom

Magazin: Hősök és túlélők (1. rész)

Ötödik alkalommal rendezte meg szeptember 21–23. között az FMCG-szakma seregszemléjét, a Business Days konferenciát a Trade magazin és a Lánchíd Klub. Tapolcán, a Pelion Hotelben több mint 400 fő gyűlt...

Tovább olvasom
Oldal