Ünnepség a Gundel-emléktáblánál
Ünnepség a Gundel-emléktáblánál
Dátum: 2025-04-28 09:41:43
Szűk körben, csendes megemlékezéssel ünnepelte Gundel János (1844–1915) születésnapját az ipartestület, a 2016 júniusában felavatott Gundel János-emléktáblánál az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt. Kovács László elnök elmondta, hogy az MVI...
Tovább olvasom
Önnek 1%, a szakmának esély!
Dátum: 2025-04-28 09:41:40
Ön is segítheti a szakmai érdekképviseleti munkát, ha személyi jövedelemadója civil szervezetek számára felajánlható 1%-ával a Magyar Vendéglátók Ipartestületének működését támogatja. Közeleg az adóbevallás és ezzel együtt a rendelkezés,...
Tovább olvasom
Szállodaigazgatói kinevezés
Dátum: 2025-04-28 09:41:38
Polyák Norbertet, az MVI alelnökét nevezték ki a májusban nyíló Radisson Collection Hotel, Basilica Budapest élére. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. Norbert közgazdász tapasztalattal a vendéglátásban próbált...
Tovább olvasom
MVI konferencia 2026
Dátum: 2025-04-28 09:41:35
A Sirha Budapest 2026 szakkiállítás keretében újra megrendezésre kerül az MVI szakmai konferenciája, amelynek – még nem végleges – témái a javaslat szerint a következők: – Az egyszer használatos műanyag...
Tovább olvasom
A Stube
Dátum: 2025-04-28 09:41:33
Legutóbbi gasztrotúráján az MVI csapata egyik tagtársunknál, a pilisvörösvári Stube étteremben járt. A vendégeket a tulajdonosok, Müller Edina és Áy Zsófia fogadták nagy szeretettel, és készséggel válaszolták meg kérdéseinket. A...
Tovább olvasom
Marika hazatér
Dátum: 2025-04-28 09:41:32
A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a Közép-Európai Egyetem (CEU) Budapesti campusán ünnepelte. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A fogadás egyik központi témája az...
Tovább olvasom
Carrefour: nyomás alatt a francia és belga eladások, Latin-Amerikában erősödés
Dátum: 2025-04-28 09:37:17
A piaci várakozásoknak megfelelően 2025 első negyedévében 2,9%-kal, 22,7 milliárd euróra növelte árbevételét a Carrefour. A számok mögött azonban jelentős különbségek mutatkoznak: Franciaországban 1,7%-kal csökkentek az eladások, főként az élelmiszer...
Tovább olvasom
Korunk hősei
Dátum: 2025-04-28 09:35:40
Újra meghirdeti a HoReCa Hősök pályázatot a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és Event tagozata és a Trade magazin. Idén már harmadszor keresik a HoReCa szektornak azokat a mindennapi hőseit, akik...
Tovább olvasom
Képzési program májustól
Dátum: 2025-04-28 09:34:40
A MCI sikeresen pályázott a GINOP_PLUSZ-3.2.3 felhívásra, így a következő három évben tagjaik idén is új, teljesen ingyenes képzési programokon vehetnek részt. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. Az ipartestület...
Tovább olvasom
Magyarország Tortája 2025 Elődöntő
Dátum: 2025-04-28 09:34:37
Idén is elstartolt az ipartestület legnépszerűbb és legismertebb programja, a Magyarország Tortája 2025 verseny. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. Idén 19. alkalommal kerül meghirdetésre a Magyarország Tortája...
Tovább olvasom
Gundel Alumni Közösség
Dátum: 2025-04-28 09:34:34
A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az Ecseri úti Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola elindította Gundel Alumni Közösség nevű programját, ahol a volt diákok kapcsolatot teremthetnek egymással –...
Tovább olvasom
Palackvisszaváltó automata fesztiválokra
Dátum: 2025-04-28 09:34:32
Mobil visszaváltó automatát mutatott be a MOHU, amelyet kifejezetten fesztiválokra és rendezvényekre fejlesztettek ki. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A szállítható gép 2000-3000 PET-palack, 1500 üveg vagy...
Tovább olvasom
Muzsikáló Magyarország
Dátum: 2025-04-28 09:34:28
Magyarország Kormánya idén is meghirdette a Muzsikáló Magyarország programot, amelynek célja a hagyományos magyar kávéházi, éttermi cigányzene megőrzése és népszerűsítése. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. Az 1,1...
Tovább olvasom
Új szelek
Dátum: 2025-04-28 09:34:26
A Junibor Egyesület idei közgyűlésén új elnökségnek szavazott bizalmat. A közel 20 éves szervezet hatodik elnöke Koch Pálma lett, a munkáját alelnöki pozícióban Tiffán Zsolt és Bujdosó Ferenc, valamint elnökségi tagként Szijjártó...
Tovább olvasom
Nők étterme
Dátum: 2025-04-28 09:34:24
Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére a foodora. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A népszerű ételkiszállító platformon több mint 1400 olyan hazai vendéglátóhely...
Tovább olvasom
Sokszínű magyar bor
Dátum: 2025-04-28 09:34:22
Elindult a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa „Magyar Bor. Sokszínű, mint Te!” borpromóciós programja, ami a hazai borok, borvidékek és terroir sokszínűségét népszerűsíti. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A szakmaközi...
Tovább olvasom
1,2 milliárd dollárból épít új tejipari üzemet New York-ban a Chobani
Dátum: 2025-04-28 09:32:18
Az amerikai görögjoghurt-óriás, a Chobani bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárt invesztál egy új tejfeldolgozó üzem építésébe New York állam északi részén, Rome városában. Ez a vállalat történetének eddigi legnagyobb gyárfejlesztése....
Tovább olvasom
Elkészült az MHC Mobility 2025-ös Országos Flottafelmérése a legfontosabb iparági trendekről és a vállalatokat érintő kihívásokról
Dátum: 2025-04-28 09:32:08
Az MHC Mobility által végzett friss Országos Flottafelmérés kimutatta, hogy a magyar vállalatok flottakezelési szokásai jelentős változásokon mennek keresztül. A felmérés eredményei rávilágítanak arra, hogy egyre több cég keresi a...
Tovább olvasom
Korunk hősei
Dátum: 2025-04-28 09:31:35
Újra meghirdeti a HoReCa Hősök pályázatot a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és Event tagozata és a Trade magazin. Idén már harmadszor keresik a HoReCa szektornak azokat a mindennapi hőseit, akik az elmúlt másfél...
Tovább olvasom
Hogy iszod a kávét, rázva vagy keverve?
Dátum: 2025-04-28 09:31:31
Egyre több szín, egyre meglepőbb ízek – még mindig növekszik a koktélok, kávék, desszertek ízesítésére használt szirupok piaca: a kávékhoz használtaké gyorsabban, a koktélszirupoké jóval lassabban. A változások okait és...
Tovább olvasom
Világszinten Budapesten
Dátum: 2025-04-28 09:31:28
A főváros elitbárjai közé tartozik a Four Seasons Hotelben működő Múzsa, az 5 csillagos luxuskategória eklatáns hazai képviselője. Nemrégiben helyet kapott a Michelin Guide egyik legnagyobb konkurensének tekintett The World’s 50 Best...
Tovább olvasom
A bárpult urai
Dátum: 2025-04-28 09:31:25
Most induló rovatunkban elsőként Hankószki Mike bártender mutatkozik be. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A budapesti Kaa Mixology high end koktélbár head bartendere vagyok, emellett a Campari...
Tovább olvasom
Elit buborékok
Dátum: 2025-04-28 09:31:21
Néhány éve jól érezhetően meglódult a mixerek, azaz a high end tonikok, kólák, gyömbérsörök és hasonló szénsavas italok piaca. A kiskereskedelmi adatok azt mutatják, hogy a vásárlók is rájöttek a...
Tovább olvasom
A védjegy, amely segíti a magyar vállalkozásokat – Ilyen volt a Magyar Termék Nonprofit Kft. februári tájékoztató fóruma
Dátum: 2025-04-28 09:31:15
Miért előnyös a védjegyhasználat, miként erősítheti a cégek piaci pozícióját, és hogyan építhető ki általa az erős vásárlói bizalom – erről beszélgettek a Magyar Termék Nonprofit Kft. által megrendezett fórum...
Tovább olvasom
AM: vis maior helyzetet hirdet ki az agrárminiszter az április fagykár miatt
Dátum: 2025-04-28 09:30:16
Az április elején bekövetkezett tavaszi fagykárt vis maior eseménynek ismeri el az ország teljes területére Nagy István agrárminiszter. A rendkívüli helyzettel kapcsolatos kérelmeket az érintett gazdálkodók a káreseménytől számított 21...
Tovább olvasom
Az amerikai vásárlók 8%-kal nagyobb élelmiszer-kiadásra számítanak idén nyáron
Dátum: 2025-04-28 09:30:00
A KPMG friss felmérése szerint a fogyasztók úgy látják, átlagosan 8%-kal többet fognak élelmiszervásárlásra fordítani idén nyáron, mint egy évvel korábban. A kutatásban résztvevők közel 70%-a – az összes többi...
Tovább olvasom
Fogyasztóvédelem új alapokon
Dátum: 2025-04-28 09:29:08
A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) 2025. január 1-jén kezdte meg működését, és célja, hogy hatékonyan védje a fogyasztókat, miközben elősegíti a tisztességes kereskedelmi gyakorlatokat. A hatóság küldetéséről, terveiről...
Tovább olvasom
IDEAAL™: Versenyképes fehérjekészítmény hazai szereplőktől
Dátum: 2025-04-28 09:28:06
Egy közös kutatásfejlesztési projekt, három szereplő, egy egyedülálló tejfehérje-készítmény – ez az IDEAAL™ egy különleges együttműködésből született receptje. A megalkotó konzorcium három résztvevőjét kérdeztük a szuperfehérje mögött álló kutatásról, annak...
Tovább olvasom
Édes eufória Kölnben
Dátum: 2025-04-28 09:27:55
Az ISM idén a snack- és édesipari ágazat növekvő kihívások ellenére is globális felvirágzását sugallta, az aktuális trendeket bemutató és innovációk sokaságát felvonultató rendezvény optimista hangulatban zajlott. A cikk a...
Tovább olvasom
DIJO Tortilla 4 db 250 g többféle ízesítésben
Dátum: 2025-04-28 09:20:16
A Dijo kínálatában a búzatortilla mellett megtalálhatók az innovatív ízesített változatok is, melyek friss lendületet visznek a klasszikus választékba. Ilyen újítás a spenótos-bazsalikomos, paradicsomos-paprikás vagy sokmagvas tortilla, valamint az egyedülálló...
Tovább olvasom