Ünnepség a Gundel-emléktáblánál

Ünnepség a Gundel-emléktáblánál

Szűk körben, csendes megemlékezéssel ünnepelte Gundel János (1844–1915) születésnapját az ipartestület, a 2016 júniusában felavatott Gundel János-emléktáblánál az V. kerületi Akadémia utca 1. szám alatt. Kovács László elnök elmondta, hogy az MVI...

Tovább olvasom

Önnek 1%, a szakmának esély!

Ön is segítheti a szakmai érdekképviseleti munkát, ha személyi jövedelemadója civil szervezetek számára felajánlható 1%-ával a Magyar Vendéglátók Ipartestületének működését támogatja.   Közeleg az adóbevallás és ezzel együtt a rendelkezés,...

Tovább olvasom

Szállodaigazgatói kinevezés

Polyák Norbertet, az MVI alelnökét nevezték ki a májusban nyíló Radisson Collection Hotel, Basilica Budapest élére. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. Norbert közgazdász tapasztalattal a vendéglátásban próbált...

Tovább olvasom

MVI konferencia 2026

A Sirha Budapest 2026 szakkiállítás keretében újra megrendezésre kerül az MVI szakmai konferenciája, amelynek – még nem végleges – témái a javaslat szerint a következők: – Az egyszer használatos műanyag...

Tovább olvasom

A Stube

Legutóbbi gasztrotúráján az MVI csapata egyik tagtársunknál, a pilisvörösvári Stube étteremben járt. A vendégeket a tulajdonosok, Müller Edina és Áy Zsófia fogadták nagy szeretettel, és készséggel válaszolták meg kérdéseinket. A...

Tovább olvasom

Marika hazatér

A magyarországi Ír Nagykövetség a Szent Patrik-napot március 17-én a Közép-Európai Egyetem (CEU) Budapesti campusán ünnepelte. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A fogadás egyik központi témája az...

Tovább olvasom

Carrefour: nyomás alatt a francia és belga eladások, Latin-Amerikában erősödés

A piaci várakozásoknak megfelelően 2025 első negyedévében 2,9%-kal, 22,7 milliárd euróra növelte árbevételét a Carrefour. A számok mögött azonban jelentős különbségek mutatkoznak: Franciaországban 1,7%-kal csökkentek az eladások, főként az élelmiszer...

Tovább olvasom

Korunk hősei

Újra meghirdeti a HoReCa Hősök pályázatot a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és Event tagozata és a Trade magazin. Idén már harmadszor keresik a HoReCa szektornak azokat a mindennapi hőseit, akik...

Tovább olvasom

Képzési program májustól

A MCI sikeresen pályázott a GINOP_PLUSZ-3.2.3 felhívásra, így a következő három évben tagjaik idén is új, teljesen ingyenes képzési programokon vehetnek részt. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. Az ipartestület...

Tovább olvasom

Magyarország Tortája 2025 Elődöntő

Idén is elstartolt az ipartestület legnépszerűbb és legismertebb programja, a Magyarország Tortája 2025 verseny. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. Idén 19. alkalommal kerül meghirdetésre a Magyarország Tortája...

Tovább olvasom

Gundel Alumni Közösség

A Gundel Károly Vendéglátó és Turisztikai Technikum, korábbi nevén az Ecseri úti Szakközép- és Szakmunkásképző Iskola elindította Gundel Alumni Közösség nevű programját, ahol a volt diákok kapcsolatot teremthetnek egymással –...

Tovább olvasom

Palackvisszaváltó automata fesztiválokra

Mobil visszaváltó automatát mutatott be a MOHU, amelyet kifejezetten fesztiválokra és rendezvényekre fejlesztettek ki. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A szállítható gép 2000-3000 PET-palack, 1500 üveg vagy...

Tovább olvasom

Muzsikáló Magyarország

Magyarország Kormánya idén is meghirdette a Muzsikáló Magyarország programot, amelynek célja a hagyományos magyar kávéházi, éttermi cigányzene megőrzése és népszerűsítése. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. Az 1,1...

Tovább olvasom

Új szelek

A Junibor Egyesület idei közgyűlésén új elnökségnek szavazott bizalmat. A közel 20 éves szervezet hatodik elnöke Koch Pálma lett, a munkáját alelnöki pozícióban Tiffán Zsolt és Bujdosó Ferenc, valamint elnökségi tagként Szijjártó...

Tovább olvasom

Nők étterme

Különleges kampánnyal hívja fel a figyelmet a női vállalkozók szerepére a foodora. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A népszerű ételkiszállító platformon több mint 1400 olyan hazai vendéglátóhely...

Tovább olvasom

Sokszínű magyar bor

Elindult a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa „Magyar Bor. Sokszínű, mint Te!” borpromóciós programja, ami a hazai borok, borvidékek és terroir sokszínűségét népszerűsíti. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A szakmaközi...

Tovább olvasom

1,2 milliárd dollárból épít új tejipari üzemet New York-ban a Chobani

Az amerikai görögjoghurt-óriás, a Chobani bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárt invesztál egy új tejfeldolgozó üzem építésébe New York állam északi részén, Rome városában. Ez a vállalat történetének eddigi legnagyobb gyárfejlesztése....

Tovább olvasom

Elkészült az MHC Mobility 2025-ös Országos Flottafelmérése a legfontosabb iparági trendekről és a vállalatokat érintő kihívásokról

Az MHC Mobility által végzett friss Országos Flottafelmérés kimutatta, hogy a magyar vállalatok flottakezelési szokásai jelentős változásokon mennek keresztül. A felmérés eredményei rávilágítanak arra, hogy egyre több cég keresi a...

Tovább olvasom

Korunk hősei

Újra meghirdeti a HoReCa Hősök pályázatot a Magyar Marketing Szövetség HoReCa és Event tagozata és a Trade magazin. Idén már harmadszor keresik a HoReCa szektornak azokat a mindennapi hőseit, akik az elmúlt másfél...

Tovább olvasom

Hogy iszod a kávét, rázva vagy keverve?

Egyre több szín, egyre meglepőbb ízek – még mindig növekszik a koktélok, kávék, desszertek ízesítésére használt szirupok piaca: a kávékhoz használtaké gyorsabban, a koktélszirupoké jóval lassabban. A változások okait és...

Tovább olvasom

Világszinten Budapesten

A főváros elitbárjai közé tartozik a Four Seasons Hotelben működő Múzsa, az 5 csillagos luxuskategória eklatáns hazai képviselője. Nemrégiben helyet kapott a Michelin Guide egyik legnagyobb konkurensének tekintett The World’s 50 Best...

Tovább olvasom

A bárpult urai

Most induló rovatunkban elsőként Hankószki Mike bártender mutatkozik be. A cikk a Trade magazin 2025/5. lapszámában olvasható. A budapesti Kaa Mixology high end koktélbár head bartendere vagyok, emellett a Campari...

Tovább olvasom

Elit buborékok

Néhány éve jól érezhetően meglódult a mixerek, azaz a high end tonikok, kólák, gyömbérsörök és hasonló szénsavas italok piaca. A kiskereskedelmi adatok azt mutatják, hogy a vásárlók is rájöttek a...

Tovább olvasom

A védjegy, amely segíti a magyar vállalkozásokat – Ilyen volt a Magyar Termék Nonprofit Kft. februári tájékoztató fóruma

Miért előnyös a védjegyhasználat, miként erősítheti a cégek piaci pozícióját, és hogyan építhető ki általa az erős vásárlói bizalom – erről beszélgettek a Magyar Termék Nonprofit Kft. által megrendezett fórum...

Tovább olvasom

AM: vis maior helyzetet hirdet ki az agrárminiszter az április fagykár miatt

Az április elején bekövetkezett tavaszi fagykárt vis maior eseménynek ismeri el az ország teljes területére Nagy István agrárminiszter. A rendkívüli helyzettel kapcsolatos kérelmeket az érintett gazdálkodók a káreseménytől számított 21...

Tovább olvasom

Az amerikai vásárlók 8%-kal nagyobb élelmiszer-kiadásra számítanak idén nyáron

A KPMG friss felmérése szerint a fogyasztók úgy látják, átlagosan 8%-kal többet fognak élelmiszervásárlásra fordítani idén nyáron, mint egy évvel korábban. A kutatásban résztvevők közel 70%-a – az összes többi...

Tovább olvasom

Fogyasztóvédelem új alapokon

A Nemzeti Kereskedelmi és Fogyasztóvédelmi Hatóság (NKFH) 2025. január 1-jén kezdte meg működését, és célja, hogy hatékonyan védje a fogyasztókat, miközben elősegíti a tisztességes kereskedelmi gyakorlatokat. A hatóság küldetéséről, terveiről...

Tovább olvasom

IDEAAL™: Versenyképes fehérjekészítmény hazai szereplőktől

Egy közös kutatásfejlesztési projekt, három szereplő, egy egyedülálló tejfehérje-készítmény – ez az IDEAAL™ egy különleges együttműködésből született receptje. A megalkotó konzorcium három résztvevőjét kérdeztük a szuperfehérje mögött álló kutatásról, annak...

Tovább olvasom

Édes eufória Kölnben

Az ISM idén a snack- és édesipari ágazat növekvő kihívások ellenére is globális felvirágzását sugallta, az aktuális trendeket bemutató és innovációk sokaságát felvonultató rendezvény optimista hangulatban zajlott. A cikk a...

Tovább olvasom

DIJO Tortilla 4 db 250 g többféle ízesítésben

A Dijo kínálatában a búzatortilla mellett megtalálhatók az innovatív ízesített változatok is, melyek friss lendületet visznek a klasszikus választékba. Ilyen újítás a spenótos-bazsalikomos, paradicsomos-paprikás vagy sokmagvas tortilla, valamint az egyedülálló...

Tovább olvasom
Oldal